Големият проблем е, че системата на МВР е в стрес.

...
Големият проблем е, че системата на МВР е в стрес.
Коментари Харесай

Младен Маринов разкри защо в полицията влизали хора като Сим...

Големият проблем е, че системата на Министерство на вътрешните работи е в стрес. Това съобщи някогашният министър на вътрешните работи и сегашен народен представител от ГЕРБ Младен Маринов пред bTV.

" Аз не бих крил такава среща, тъй като не виждам нищо неприятно в нея. Не съм правил такава среща с шефа на ОДМВР-Кюстендил ", увери Маринов във връзка изказванията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му се отклонява публичното внимание и се насочва към политическия ракурс. " Всеки ден има случаи със чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са неприемливи освен за самите чиновници, само че и за жителите ", уточни някогашният вътрешен министър. " Случаите би трябвало да се преглеждат като дейности поотделно, а не на всички чиновници на Министерство на вътрешните работи да се лепят прилагателни ", прикани той.

За последните смени в Столична дирекция на вътрешните работи Маринов не схванал къде са претекстовете за това решение, като се изтъкнало, че въпросните чиновници не са разпъвали чадър над Георги Семерджиев. " Системата не може да работи под стрес. За да работи добре, би трябвало да има вътрешна връзка сред структурите ", сподели Младенов.

" В момента се водят наказателни производства против служители на реда, които сме заловили по трафика на опиати. Интегритета в министерството е на доста ниско равнище и това ще се задълбочава, тъй като от системата напуснаха доста опитни хора ", сподели Маринов.

" Така младите фрагменти не можели да одобряват опита на старите фрагменти. Затова в системата влизали хора като Симона Радева и бил вероятен чадърът над Георги Семерджиев. По наше време Семерджиев беше залавян за опиати и лежа осем месеца в ареста ", сподели Маринов.

" При Бойко Рашков имаше чиновници, които му споделяха кой чий човек е, а Рашков ги отстраняваше ", разяснява още някогашният министър на вътрешните работи. 

Според него решението на казуса в системата на Министерство на вътрешните работи е контролът по прекъсване разпространяването на опиати. Затова от обединението ГЕРБ-СДС оферират промени в Наказателния кодекс да се образува досъдебно произвеждане, когато се откаже да се прави тест за опиати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР