Големият пожар в Бургаско е локализиран. Няма информация за пострадали

...
Големият пожар в Бургаско е локализиран. Няма информация за пострадали
Коментари Харесай

Скъсана жица на електропровод причинила огромния пожар в Бургаско

Големият пожар в Бургаско е локализиран. Няма информация за потърпевши хора. С огнената буря се бориха 11 екипа на пожарната. Работата на терен продължи през цялата нощ. Изгорели са стотици декари смесена гора, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.


Жителите на селата Изворище и Брястовец, изкараха безсънна нощ. Огнената буря доближи съвсем до къщите. Евакуирани бяха хора, чиито постройки са в непосредствена непосредственост до гората.

„ Към четири и половина пристигам. Точно сред Брястовец и Рудник, до ТКЗС-то, от там потегли пожара, това е единствено фасове! Всяка година е при нас това нещо, в случай че е съзнателно един, два пъти ще е ", сподели Хюсеин Хасан, гражданин на с. Изворище

Десетки доброволци от прилежащите села бяха подготвени да оказват помощ на пожарникарите от Бургас, Сливен и Ямбол. Работа на екипите беше затруднена от мощния вятър, който в допълнение разпалваше огъня.

На място нощес пристигна е кметът на Бургас.


„ Огънят е с 6-7 метра височина, тъй като гори борова гора сега. Много е неприятен вятърът. Вятърът е североизточен и е тъкмо в посока селото. Това е най-опасното, безусловно на 30 м от входа на село Изворище ", сподели кметът Димитър Николов.

Рано сутринта пожарът беше локализиран, а пътят за Слънчев бряг отворен. На място обаче ще остават дежурни екипи на пожарната, защото към момента има три огнища, където огънят тлее.

„ Пожарът беше главно горски. В един миг имаше заплаха за Изворище. Буквално на 200 метра от селото успяхме да спрем пожара. Имаме общо изгорели през вчерашния ден 2 или 3 вили ", съобщи за БГНЕС Николай Николаев, шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Бургас

Една от версиите за огнения пъкъл е скъсана жица от електропровода, която е запалила хълма. Не се изключва обаче и човешка немарливост, защото в този регион, до село Изворище, пожар гори за осми път./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР