Големият актьор Васил Михайлов на 6 април навърши 84 години.

...
Големият актьор Васил Михайлов на 6 април навърши 84 години.
Коментари Харесай

Срам за България! Васил Михайлов се реди за безплатни банички, таксиметрови шофьори го возят без пари от уважение 



Големият артист Васил Михайлов на 6 април навърши 84 години. Макар от дълго време да не го гледаме постоянно на дребния екран, още е пръв любим на публиката и феновете му не стопират да го радват с благи жестове.

„ Знаете ли по какъв начин се трогвам до сълзи, когато всеки таксиметров водач в София по на 40 години не ми взема пари, като ме вози. На „ Вазов пазар” има хубава баничарница и доста постоянно вървя там. Един турчин баничар я държи. Та той не ми взема пари за баничките и прави това, дето го правеше турчинът кафеджия във кино лентата. Продължава тая обич към моя воин “, споделя Михайлов, изиграл емблематичната роля на Капитан Петко челник.

На 84 той продължава да играе във Военния спектакъл, въпреки и по-рядко и не с темповете, с които го правеше едно време, само че все по този начин енергично и пред все по-пълни зали. В началото на пандемията актьорът си беше взел къса отмора от театралната сцена по рекомендация на лекарите, само че представленията му още веднъж са в афиша. За първи път другояче опърничавият Михайлов се доверил на медиците и отдъхнал за няколко месеца, само че бенефис никога не възнамерявал. Сега имал нови сили с помощта на специфични водни процедури с минерална вода, на които се подложил в последната година, с цел да усъвършенства положението си. Не е загадка, че Капитан Петко челник закъса съществено с краката и се придвижваше мъчно, наложително благодарение на бастун. При изявите си във Военния спектакъл хвърляше помощника си от почитание към публиката, само че болката не спираше да го мъчи.

Терапията обаче му се отразила добре и го изправила на крайници още веднъж. Но на открито не смеел да излиза без бастуна. Михайлов кипял от сила, въпреки да имал и проблеми със зрението. От няколко години е известно, че артистът страда от катаракта, която обаче не може да се оперира. За рождения си ден си пожелавал единствено здраве. Празника възнамерявал да посрещне в стеснен фамилен кръг, само че сигурно щял да има изненади и от сътрудниците в театъра. С торта щял да почерпи внуците си, които са най-голямата му наслада. От огромния си наследник Александър, който умря през 2019 година след битка с подла диагноза, актьорът има внук, кръстен на него. Васил-младши и годеницата му Радостина го подариха с правнучка Леа. От по-малкия си наследник Асен екранният Капитан Петко има още две внучета – момче и момиче.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР