“Големите въпроси на България са три. Как да рестартираме демократичния

...
“Големите въпроси на България са три. Как да рестартираме демократичния
Коментари Харесай

Христо Иванов: Победа за ГЕРБ ще значи продължаващо свличане в корупционната яма

“Големите въпроси на България са три. Как да рестартираме демократичния и правовия ред в страната? Как да заздравим институциите? Как да решим фундаменталния проблем с човешкия капитал на България, който има две измерения. Едното измерение е, несъмнено, чисто демографския аспект, другият проблем на човешкия капитал е българските жители да могат да бъдат уместно образовани, квалифицирани, тъй че да могат да съществуват, работят, да се занимават с предприемачество в една напълно нова софтуерна ера, в която навлизаме ”, съобщи Христо Иванов по ТВ 1.

Съпредседателят на “Демократична България ” изясни още, че в случай че ГЕРБ изгубят изборите, това щяло да докара до неустановеност, само че в случай че те завоюват, несъмнено щяло да е продължаването на страната да се свилича в корупционна яма. Иванов акцентира, че обстоятелството, че рейтинговите организации са фокусирани върху един стеснен размер от знаци, свързани с макроикономическата непоклатимост, напълно не означавало, че България се развива добре. Това се усещало от жителите и било част от огромната тематика за връзката сред високите приходи и рестартирането на правовия ред.

“Има доста други авторитетни рейтинги за корупция, за качество на живот, за медийна независимост, в които ние сме в извънредно неприятно състояние. Интересно ми е, когато излязат идващите отчети на Transparency International, на Freedom House за медийната независимост, дали господин Борисов ще излезе на същото поле, или ще откри някое пънче да ни ги чете тях? ”,  попита  Христо Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР