Големите световни търговски къщи планират да намалят покупките на петрол

...
Големите световни търговски къщи планират да намалят покупките на петрол
Коментари Харесай

Търговските компании се готвят да спрат да купуват руски петрол от 15 май

Големите международни търговски къщи възнамеряват да понижат покупките на нефт и горива от съветските нефтени компании до 15 май, с цел да не попаднат в нарушаване на глобите на Европейския съюз против Русия, оповестява Reuters, като се базира на свои източници. Все още няма наложена възбрана за импорт на съветски енергийни първични материали, само че съгласно неназовани източници на медията, с цел да не нарушат глобите, търговците напряко възнамеряват да понижат фрапантно вноса.

Европейски Съюз не е наложил възбрана за импорт на съветски нефт в отговор на съветската инвазия в Украйна, защото някои страни като Германия са мощно подвластни от съветския нефт и нямат инфраструктура за доставка на различни горива. Според търговците обаче неналичието на цялостна възбрана в допълнение усложнява прекратяването или осъществяването на съществуващи контракти.

Формулировката на глобите от Европейски Съюз към Русия освобождава покупките на нефт от " Роснефт " или " Газпромнефт ", които са считани за " строго нужни " за гарантиране на енергийната сигурност на Европа. Търговците обаче нямат концепция какво значи " строго належащо ", съгласно източниците на Reuters. Терминът може да обгръща петролна рафинерия, която получава съветски нефт през затворен водопровод, само че може да не покрива пазаруването и продажбата на съветски нефт от медиатори. Именно заради това, търговците понижават покупките, с цел да си подсигуряват спазването на глобите до 15 май, когато влизат в действие рестриктивните мерки.

" Всички компании работят с юристите си, с цел да схванат какво могат и какво не могат да вършат ", споделя пред организацията неизвестен източник от комерсиалния бранш. " Не е ясно какво значи това за цялата верига за доставки, за спедиторите, застрахователите ", добавяйки, че неговата компания изследва последствията от продажби на съветски нефт. " Адвокатите се любуват на това. Когато има неустановеност, фирмите ще правят отстъпка. Потоците от съветски нефт доста ще намалеят в бъдеще ".
Реклама
Големите търговци на съветски нефт разясняват, че ще изпълнят всички европейски наказания - от Trafigura удостоверяват, че ще понижат размерите на търговията от 15 май, от Vitol отхвърлят да разясняват този краен период, само че са безапелационни, че търговията с съветски нефт се свиват значително през второто тримесечие. Други огромни търговци със сорта " Уралс " като Gunvor и Glencore отхвърлят да разясняват, изключително крайния период от 15 май.

Международната енергийна организация заяви в сряда, че доставките на съветски нефт могат да спаднат с 3 млн. барела дневно, само че съгласно други анализатори, цифрата може да бъде по-малко, защото част от доставките може просто да се пренасочат на изток, най-много към Китай и Индия.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Пазари
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР