Големите проблеми на държавната помощ в ситуация на такава криза

...
Големите проблеми на държавната помощ в ситуация на такава криза
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Без икономически растеж, ще има клиентелизъм и корупция

Големите проблеми на държавната помощ в обстановка на такава рецесия са, че има положително желание, системата се зарива с доста пари, само че заради ред условия на администрирането на тези пари, те идват извънредно постепенно. Без стопански напредък, ще има клиентелизъм и корупция.
Това съобщи в предаването икономическият и политически анализатор Кузман Илиев, разяснявайки ограниченията от страна на страната в условия на. " Вижте да вземем за пример трудовия пазар: едни 750 млн. лева са изхарчени по ограниченията " 60 на 40 ", " 80 на 20 ", дори още 600 млн. лева предстоят, само че тази претовареност, която се генерира, е изкуствена. Тя зависи, до момента в който има нови инжекции и заливане. Ако не работи стопанската система, която да генерира доходи, това зависи само единствено от спомагателните инжекции ", уверен е икономистът.
По думите на Кузман Илиев страната има недостиг от към 5 милиарда. " Тоест сметката стартира да не излиза. Тези, на които помагаш, те де факто не могат да генерират доходи, с които да съществуват. Задържаш ги, те обаче не могат да генерират доходи, с които да си заплащат налози и осигуровки. И ти би трябвало да им помагаш. И в един миг, като ти самият нямаш с какво да им помагаш, започваш да се обръщаш към дълг ", обясни актуалната икономическа обстановка у нас Кузман Илиев.
Експертът е уверен, че има режим на неустановеност какво следва, което от своя страна парира вложенията, а това респективно води до неясноти към икономическия напредък в бъдеще. " В момента рецесията се лекува с ограничения, които целят да усилят търсенето в стопанската система. Истината е, че не можеш да работиш, не можеш да създаваш артикули и когато ти единствено даваш пари без отсреща да има добавена стойност като артикули, артикули и услуги, които да водят до натурален стопански напредък, се получава една куха конструкция, която е извънредно подвластна от дълга. Това е дълготрайно задлъжняване и респективно чувство за повдигане на налози ", означи още икономическият анализатор.

Как се възвръща политическо доверие в условия на рецесия - целия диалог с Кузман Илиев гледайте във видеото.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР