Големите победители, които си разделиха 2 милиона лв. са Pomelo

...
Големите победители, които си разделиха 2 милиона лв. са Pomelo
Коментари Харесай

Чекове за 3 600 000 лв. получиха финалистите в зимното издание на Fouders Games в Давос

Големите спечелили, които си разделиха 2 милиона лева са Pomelo (Аржентина) и InoBat (Словакия).

По време на Световния стопански конгрес в Давос, Webit Foundation бе хазаин на гранд финала на зимното издание на надпреварата за новаторски компании Founders Games. 6 компании от 3 континента показаха своите софтуерни артикули и устойчиви бизнес инициативи.

Със лист от над 800 чакащи, на церемонията участваха 200 деликатно подбрани участници като по-голямата част от тях бяха президенти, основни изпълнителни шефове и топ мениджъри от листата на Fortune 100, над 100 вложители и световни медии като The Wall Street Journal, Forbes, CNBC и други

Преди да стигнат до Давос, финалистите трябваше да преборят конкуренция от над 3000 претенденти и да преминат 5 кръга на оценяване от над 200 вложители от фондове за рисков капитал. Индустриите, в които фирмите иновират са създаване на чисти и устойчиви технологии и нови материали, подвижност, роботика, обучение и финансови технологии.

Мисията на Founders Games е да разпознава и поддържа фирмите с висок напредък и техните създатели. С програмата, създателите следват задачата си, че спасяването на планетата е освен належащо, а и сполучливо бизнес начинание.

Ето кои са шестте финалисти:

 - немската компания, учредена от някогашни мениджъри на BMW, се стреми да революционизира и опрости автоматизацията на дребни хранилища. Отговаряйки на търсенето на лесна, модулна и налична автоматизация и автоматизирани складови решения, техният елементарен, само че модернизиран автоматизиран нано склад NoyesStorage покачва успеваемостта даже в най-малките пространства. Носители са на премията
IFOY за 2022 година, известна още като „ Оскар за интралогистика “, която се връчва като самопризнание за най-хубавите артикули за интралогистика и систематични решения за годината.

- основаната в Съединени американски щати компания се концентрира върху създаването на артикули от водораслите Asparagopsis за понижаване отрицателното влияние върху климата от отделяния метан от отглеждането на животни. С техния артикул фермерите са в положение коренно да понижат своите парникови излъчвания и в това време да усилят своите резултати от продуктивността във връзка с протеина, получен под формата на мляко и/или месо.

- американската компания създава новаторски материал за мебелната и строителната промишленост. Тяхната HoST технология (HoneyComb Support Technology) е 100% биоразградима и рециклируема, и разрешава по-здрав и еластичен артикул, щадящ околната среда. Тяхната патентована технология за иновация на материалите ще бъде възприета от огромни мебелни марки като IKEA и Tempur Sealy International.

 - компанията създава платформа за персонализирани онлайн класове по шифроване за възпитаници от 6 до 18 години в Близкия Изток и Африка. Повече от 100 милиона студенти в района нямат достъп до софтуерни просветителни стратегии. В същото време най-търсените чиновници в района са в региона на технологиите. iSchool има за цел да запълни тази празнота, като даде опция на днешните генерации да станат утрешни софтуерни водачи предоставяйки им инструментите за започване на кариера в технологиите.

До тук изброените компании получиха чекове на обща стойност 1,6 милиона лева като след прекосяване на спомагателен стадий на изследвания тяхната инвестиция може да се усили.

Големите любимци за вечерта станаха фирмите Pomelo и Inobat. Всяка от тях взе по 1 милион лева капиталова премия.

 - аржентинската компания построява ново потомство финансова технология и инфраструктура в Латинска Америка. Pomelo е първата по рода си платформа на континента, предлагаща съвременна технология, транспарантно ценообразуване, разкриване на цифрови сметки, физически и виртуални карти и опция за пускане на 5 пазара от 450 милиона души за няколко седмици.

- словашката компания специализира в проучвания, разработка и произвеждане на първокласни новаторски електрически акумулатори. Техните артикули се проектират по поръчка, с цел да отговорят на характерните условия на световните всеобщи и профилирани производители на автентично съоръжение в автомобилния, комерсиалния, моторния и галактическия браншове.

През юни 2023г. следва летния сезон на надпреварата. Апликациите са отворени за кандидатстване на идващия кохорт новаторски компании на уеб страницата на събитието:  

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР