Големите инвестиции в Челси и привличането на куп високоплатени играчи

...
Големите инвестиции в Челси и привличането на куп високоплатени играчи
Коментари Харесай

Челси изпревари Манчестър Юнайтед по заплати в Премиър лийг, Арсенал е извън топ 5

Големите вложения в Челси и привличането на куп високоплатени играчи докара до такава степен, че лондончани изпревариха Манчестър Юнайтед в класацията на клубовете, които харчат най-вече пари във Висшата лига за хонорари на своите играчи. Според данни на „ Мирър “ бюджетът на „ Стамфорд Бридж “ за годишни заплати възлиза на 212 090 000 паунда. Манчестър Юнайтед, който най-често бе на върха тази ранглиста в предходните сезони, отстъпва първата позиция със напълно дребна разлика. Размерът на годишните хонорари на „ Олд Трафорд “ е 211 875 000 паунда.

Следват Манчестър Сити, Ливърпул и Тотнъм. Интересното е, че водачът в Премиър лийг Арсенал харчи над два пъти по-малко по това перо спрямо Челси и Манчестър Юнайтед. Според данните общата сума там възлиза на 97 978 000 паунда.

Най-ниски са възнагражденията в Брайтън и Брентфорд, където бюджетът за заплати е надлежно към 35 милиона паунда и 30 милиона паунда. Това обаче не пречи на двата клуба да се показват доста мощно през този сезон и сега те са пред Челси във краткотрайното класиране на Премиър лийг, заемайки седмо и осмо място.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР