Големите икономики отчитат най-значителния месечен спад на активността на фона

...
Големите икономики отчитат най-значителния месечен спад на активността на фона
Коментари Харесай

Големите икономики отчитат най-значителния в историята месечен спад на активността

Големите стопански системи регистрират най-значителния месечен спад на интензивността на фона на коронавирусната рецесия, без изясненост какъв брой още ще продължи тя, заяви Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), представена от "Ройтерс ".

Организацията за икономическо сътрудничество и раз уточни, че водещите й индикатори, предопределени да алармират за спешни точки в икономическата интензивност, допускат, че всички огромни стопански системи са изпаднали в "рязко закъснение ", като единствено при Индия това може да се дефинира като просто "забавяне ".

Показателите регистрират "най-големия спад до момента в множеството огромни стопански системи “, се споделя в известието на основаната в Париж Организацията за икономическо сътрудничество и раз, която прибавя, че голямата неустановеност към това какъв брой дълго ще продължи всичко отслабва прогнозната й мощ.

От Организацията акцентират, че индикаторите й към момента не могат да плануват края на забавянето, защото не е ясно какъв брой дълги и тежки ще бъдат ограниченията за блокиране разпространяването на ковид.

През март Организацията за икономическо сътрудничество и раз пресметна, че всеки месец, който огромните стопански системи прекарват под обсада поради ковид, ще лишава 2 процентни пункта от годишния напредък. Тогава последните оценки на специалистите демонстрираха, че лимитираната бизнес и обществена интензивност ще се отрази директно на някои браншове, което ще възлиза на до една трета от Брутният вътрешен продукт в главните стопански системи. Това удостовери и генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Анхел Гурия в обръщението си към водачите на Г-20, които имаха видеоконферентна връзка в края на предишния месец. "Изчисляваме, че за всеки месец на ограничавания ще има загуба от 2 процентни пункта при годишния напредък на Брутният вътрешен продукт. Само туристическият бранш се сблъсква със спад на продукцията сред 50% до 70% в този интервал. Много стопански системи ще изпаднат в криза ", акцентира Гурия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР