Големите градове в Украйна все още са в украински ръце,

...
Големите градове в Украйна все още са в украински ръце,
Коментари Харесай

Големите градове в Украйна все още са в украински ръце

Големите градове в Украйна към момента са в украински ръце , а стратегическите цели на Русия в спора се провалиха, съобщи съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан.

В изявление в Белия дом Съливан твърди, че Москва е желала да превземе Киев, само че не е съумяла да го направи, и добави, че Съединени американски щати са уверени, че столицата ще бъде предпазена от украинците.

Въпреки това той призна, че Русия е съумяла " сантиметър по сантиметър " да " раздроби " някои територии в източната част на Украйна.

Според висшия чиновник на Белия дом глобите и украинските сили са предиздвикали Русия " да заплати скъпа цена " за своята експанзия.

Междувременно стана известно, че 31 са към този момент жертвите на съветския удар, засегнал жилищна постройка в събота против неделя в Часов Яр, в Източна Украйна.

От отломките на постройката са извадени 30 натрупа , девет души са избавени, локализирано е едно тяло, само че към момента не е извадено.

Часов Яр с население от 12 000 души, ситуирано в Донецка област, е предпочитана цел на съветските сили, откакто те превзеха Луганска област.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР