Големи, топли миловидни очи, които се молят само за една

...
Големи, топли миловидни очи, които се молят само за една
Коментари Харесай

Тези 9 храни са вкусни за нас, но никога не ги давайте на кучето си

Големи, топли миловидни очи, които се молят единствено за една хапка... Размекват сърцето за елементи от секундата, а вероятността да им се устои граничи с безспорната нула.
Да, тъкмо по този начин, става дума за обичаните ни кучета, които като че ли са основани, с цел да бъдат слабото ни място. Казваме си, че какво толкоз ще стане, в случай че им дадем единствено една хапка от нашата паница?

Все отново обаче, би трябвало да сме деликатни. Защото някои от човешките храни са не просто нездравословни, а са отрова за четириногите ни другари, написа newsweek.pl, представен от vesti.bg.

Ето кои храни не би трябвало да им даваме никога, колкото и умолително да ни гледат (а ние знаем, че те го могат).

Тъмен шоколад

По принцип, всички знаем, че на кучетата не се дава сладко. Особено шоколад. А натуралният шоколад може да се трансформира в същински палач, защото четириногият ви другар не може да преработва алкалоидите, които се съдържат в какаото. В най-хубавия случай може да бъде провокирано повръщане и мощна възбуденост, само че може да се стигне и до повишение на температурата, тресчица и аритмия.

Сирена

Лактозата не е потребна за кучетата. И макар че в жълтите сирена и кашкавала са модифицирани, в тях се съдържат мазнини, които могат да провокират киселини. Едно късче сирене може да провокира газове и разсройство.

Всички ние знаем, по какъв начин могат да ни гледат четириногите прочувствени манипулатори, до момента в който ядем. И въпреки всичко, би трябвало да бъдем мощни и да устоим на погледите им, тъй като в последна сметка е за тяхно положително.

Грозде

Гроздето е същински палач за кучето. След попадне в организма му, то стартира да работи като отрова: провокира болки в стомаха, повръщане, бъбречна непълнота и в случай че не се вземат незабавни ограничения, четириногият ни любим може да почине до няколко дни.

Плодове и зеленчуци

Обелките от плодове и зеленчуци, могат да провокират затруднено дишане, заради велествата, които се съдържат в корите и семките на множеството плодове и зеленчуци

Бекон

Беконът сигурно е апетитен за кучетата. Но заради обстоятелството, че съдържа извънредно доста мазнини, е нездравословен за жлъчката.

Макадамия

Макадамията, по-известна като австралийски орех, провокира в кучетата унесеност и нарушавания в нервната система. Учените към момента не знаят на какво се дължи това.

Лук

Лукът съдържа алкалоиди, които провокират разстройсво, проблеми с дишането и кръвното налягане.

Чесън

Чесънът унищожава алените кръвни телца на кучето и може да провокира анемия.

Сурово тесто

Суровото тесто, изключително това, което съдържа квас, ферментира в стомаха на кучето ви и му работи като алкохол. Предизвиква нарушавания в нервана система и реакциите му.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР