Големи опашки от чакащи бежанци за влизане в страната и

...
Големи опашки от чакащи бежанци за влизане в страната и
Коментари Харесай

Има спешна нужда от още доброволци, храни, напитки и хигиенни материали на граничен пункт "Дуранкулак"

Големи опашки от чакащи бежанци за влизане в страната и регистрация са се образували на граничен пункт " Дуранкулак ", по тази причина има незабавна потребност от още доброволци, храни, питиета и хигиенични материали .
" Положението с притока на бежанци се промени фрапантно преди 4 дни ". Това акцентира в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Васил Величков от Националния спешен щаб за бежанците от Украйна :

" Потокът от бежанци, които идват в България, внезапно се пренасочи към пункта " Дуранкулак “. От през вчерашния ден има съществено усилване и на " Дунав мост " - Русе. До преди този момент имаше към седмица мъртвило, само че след удара по жп гарата в Крематорск доста от търсещите протекция преценят, че не е безвредно да се пътува с влакове през Букурещ и надлежно се насочат към най-късия маршрут с рейсове. Същевременно има и активизация на украински туропереаторски компании, които популяризират в Телеграм, Вайбър и Facebook, че обезпечават пряк превоз до България и настаняване в хотели и тук е най-същественият проблем, тъй като може да се каже, че това е каналджийство ".

Цялото изявление с Васил Величков можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР