Големи части от Австралия днес са обхванати от гореща вълна,

...
Големи части от Австралия днес са обхванати от гореща вълна,
Коментари Харесай

Австралия обхваната от гореща вълна на Коледа

Големи елементи от Австралия през днешния ден са обхванати от гореща вълна, заради което управляващите предизвестяват за висок риск от пожари в доста елементи на обширната територия на щата Западна Австралия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Националната метеорологична работа разгласи гореща вълна за Западна Австралия, който е прилежащ щат на Северната територия и щата Куинсланд, като предизвести, че температурите в някои райони може да доближи към 45 градуса по Целзий.

В Пърт, столицата на Западна Австралия,най-големият щат в страната, прогнозата е за оптималната температура от 35 градуса по Целзий, което е с повече от пет градуса над междинната стойност за декември.

Този месец източната част на Австралия беше изпепелена от феномена Ел Ниньо, при който извънредно високите температури на водите на Тихия океан провокират горещи талази, циклони, суши и горски пожари.

В Западна Австралия през днешния ден горяха повече от 20 пожара, заяви щатската организация за изключителни обстановки на уеб страницата си, в това число неконтролиран пожар край Пембъртън, град с към 5 000 поданици, на към 320 км южно от столицата на щата Пърт.

От министерството на пожарната и спешната сигурност съобщихая, че през последните пет дни към 1 000 огнеборци се борят с пожарите в доста региони на Западна Австралия.

Голяма част от източното крайбрежие на Австралия се чака да бъде наранена от проливни дъждове, като синоптиците издадоха предизвестия за наводнения и мощни гръмотевични в неделя за елементи от Ню Южен Уелс, най-населеният щат в страната със столица Сидни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР