Goldman Sachs ще премести бизнеса си за управление на активи

...
Goldman Sachs ще премести бизнеса си за управление на активи
Коментари Харесай

Банката на Уолстрийт избра къде да премести бизнеса си след Brexit

Goldman Sachs ще реалокира бизнеса си за ръководство на активи от Лондон в ирландската столица Дъблин след Brexit, оповестяват източници на Reuters.

Новото поделение на капиталовата банка ще има към 20 души административен личен състав. Тя към този момент нае офис площи в нова постройка във Франкфурт, с потенциал до 1000 чиновници.

В момента Обединеното кралство е дом на множеството от европейските интервенции на банката на Уолстрийт, където тя има към 6000 чиновници.

 Най-голямата капиталова банка разкрива тактиката си
Най-голямата капиталова банка разкрива тактиката си

Инвеститорите недоволстват от спада в приходите

Goldman Sachs обаче e принудена да реалокира част от бизнеса си отвън страната поради напускането на Англия на Европейски Съюз.

Банки, застрахователи и ръководещите сдружения са оповестили дъщерни сдружения в Европейски Съюз през последните месеци, с цел да запазят достъпа си до общия пазар на Съюза след Brexit.

Дъблин и Люксембург са желани места за компании за ръководство на активи. Legal & General Investment Management също избра ирланската столица, до момента в който подразделението на Prudential - M&G investments избра Люксембург.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР