Гол на Филип Форсберг 0.6 секунди преди края беше отменен,

...
Гол на Филип Форсберг 0.6 секунди преди края беше отменен,
Коментари Харесай

Нешвил пропусна да спечели Западната конференция, Тампа Бей разгроми Бостън

Гол на Филип Форсберг 0.6 секунди преди края беше анулиран, откакто съдията реши, че има препречване на вратаря и по този начин Флорида Пантърс победи с 2:1 един от изненадващите водачи през сезона Нешвил. Виктор Арвидсон прати шайбата тъкмо пред вратаря на домакините от Флорида Роберто Луонго, а по-късно стикът му направи контакт с Луонго, пробвайки се да направи добавка. Това улесни Форсберг, който без проблеми прати шайбата в мрежата.

На леда съдиите присъдиха гол, само че откакто разгледаха видеоповторението, попадението беше анулирано и присъдено нарушаване на Арвидсон. Луонго направи 45 спасявания в мача през днешния ден, а попаденията за отбора му бяха дело на Колтън Шевиър и Джонатан Йобордо. Роман Йоси се разписа за водача в Лигата, до момента в който вратарят им Пека Рине избави 31 удара. Тимът на Нешвил щеше да завоюва купата в Западната конференция с една победа в този мач, само че очевидно ще би трябвало да отсрочи малко празненствата. Пантърс пък изостават на 4 точки от Филаделфия Флайърс за втората уайлд-кард за място в елиминациите на Изток и на 5 от НЮ Джърси, само че пък с мач по-малко.
Oh captain! #Preds | #NSHvsFLA pic.twitter.com/oNf7jGnPTX
— x-Nashville Predators (@PredsNHL) April 4, 2018

В прилежаща Тампа Бей локалният отбор отнесе с 4:0 Бостън, като вратарят им Андрей Василевски избави 33 удара. За спечелилите точни бяха Брейдънт Пойнт, Виктор Хедман, Крис Куниц и Джей Ти Милър, а три от головете паднаха във втория интервал. Брайдън Кобърн и Райън Калахан се отличиха с по две асистенции всеки. Тампа играха без центъра си Стивън Стамкос, който напусна леда в неделя в мача с Нешвил, откакто получи контузия в слабините. Единствен за Бостън на равнище беше вратарят им Туука Раск, който избави 32 удара и продължава да бъде един от най-хубавите на този пост през сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР