Годишните повишения на цените на жилищата във Великобритания няма да

...
Годишните повишения на цените на жилищата във Великобритания няма да
Коментари Харесай

Неяснотата около Brexit смъква цените на жилищата във Великобритания

Годишните покачвания на цените на жилищата във Англия няма да вървят в крайник с към този момент по-ниските равнища на инфлация до 2021 година, открива изследване на Reuters. Според резултатите от разбора цените на жилищата в столицата Лондон ще спаднат поради несигурността към излизането на страната от Европейския съюз, която продължава да възпира купувачите.

Британците гласоподаваха на референдум за излизане от Европейски Съюз през юни 2016 година, само че към момента няма изясненост по какъв начин, по кое време и даже дали изобщо двете страни ще се разделят.

Тази неустановеност евентуално ще продължи даже в случай че Англия напусне до 31 януари 2020 година, както е планувано сега. Другата опция е разводът да стане факт в края на 2020 година, тъй че да се реализира нова комерсиална договорка, макар че мнозина са на мнение, че това става все по-невъзможно.

Очаква се цените на жилищата в Лондон, които от десетилетия са като магнит за задграничните вложители, тази година да спаднат с 1,5% и да се задържат по този начин и през 2020 година, демонстрира изследването на организацията, извършено сред 5 и 18 ноември.

Предвид неяснотата към Brexit обаче, прогнозите за тази година варират от -3% до без смяна в цените. За 2020 година прогнозите са с още по-широк обсег - от -2% до +5%.

" Докато нямаме по-голяма сигурност във връзка с политическата среда, не е допустимо да предвиждаме с огромна акуратност какво може да се случи в Лондон. Не чакаме значително повишаване на цените в столицата минимум до 2022 година, макар че може да изпитаме известно възобновяване от 2021 година - когато политическият " прахуляк " стартира да се утаява, в случай че изобщо стартира. " Това разяснява пред организацията Род Локхарт от центъра за финанси и парцели LendInvest.

Фокусираната в Лондон организация за недвижими парцели Foxtons Group регистрира спад в приходите за третото тримесечие и съобщи, че продължаващата политическа неустановеност рефлектира и тежи върху размерите и цените на лондонския пазар на жилища.

Други анализатори плануват цените на жилищата въпреки всичко да набъбнат - тази година с 1%, през 2020 година с 1,5%, а през 2021 година с 2,3%. Същите чакат стойности на инфлацията през трите години надлежно с равнища от 1,9%, 1,9% и 2%.

" Независимо какво се случва с Brexit през идващите месеци, възраждането на пазара на жилища е малко евентуален сюжети. Всъщност даже в случай че договорката за Brexit бъде приложена скоро, чакаме единствено малко усъвършенстване на транзакциите на пазара на жилищата и възможен растеж на цените на жилищата през идващите две години ", пояснява Хансен Лу от Capital Economics.

На база последните изследвания на публичното мнение английският министър председател Борис Джонсън наподобява е подготвен да завоюва изборите на 12 декември и да си обезпечи поддръжката в Народното събрание, от която се нуждае новото съглашение за отдръпване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР