Годишнините на революцията бяха чествани много тържествено през съветската епоха,

...
Годишнините на революцията бяха чествани много тържествено през съветската епоха,
Коментари Харесай

Сто Години От Октомврийската Революция! В Днешния Ден Владимир Путин Направи Неочакваното

Годишнините на революцията бяха празнувани доста тържествено през руската ера, с огромен церемониал на Червения площад на 7 ноември. Но през днешния ден формалната стратегия е прекомерно скромна, с изложения и колоквиуми на експерти.

На Червения площад ще има церемониал, само че под формата на възстановка с униформи от парада през 1941 година по времето на борбата за Москва, в разгара на Втората международна война. Малкото празнични прояви с присъединяване на обществеността би трябвало да дадат опция на управляващите да подчертават върху националното единение и помиряване, като заобикалят щекотливи тематики. Комунистическата партия, която е най-голямата опозиционна мощ в съветския парламент, планува протест пред скулптура на Карл Маркс близо до Кремъл, само че там надали ще се съберат повече от 5000 души. Манифестация, позволена от управляващите, насрочи и лявото националистическо придвижване " Другата Русия " отпред с писателя Едуард Лимонов, написа Пик.

Двайсетина негови последователи бяха задържани през вчерашния ден от полицията в Санкт Петербург. Президентът Владимир Путин до момента отклоняваше присъединяване в събитията за стогодишнината, в това число светлинен 3D-спектакъл през уикенда, прожектиран на фасадата на Зимния замък в родния му град, Санкт Петербург. Путин взе участие в откриването на нова църква в Москва, което назова надълбоко алегорично, защото след идването на власт на комунистите през 1917 година клирът е бил погубен, а вярващите - преследвани. За Кремъл тържествата за годишнината на революцията би трябвало да оказват помощ да се извлекат поучения от предишното.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР