Годишнината от Деветосептемврийския преврат, след който през 1944 г. в

...
Годишнината от Деветосептемврийския преврат, след който през 1944 г. в
Коментари Харесай

Преди бюджета депутатите намериха време да се скарат за 9 септември

Годишнината от Деветосептемврийския прелом, след който през 1944 година в България е натрапен комунистическия режим, стана мотив за скандал в Народното събрание. 

В програмата на депутатите през днешния ден е е второто четене на оставащите текстове от актуализацията на бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2021 година, както и второто четене на измененията в бюджета на НЗОК.
 9 септември - датата, която и през днешния ден разделя обществото 9 септември - датата, която и през днешния ден разделя обществото
9 септември - за мнозина тази дата е обвързвана с коренна смяна – унищожаване на капиталистическия строй и построяването на едно по...

В декларация от " Демократична България " Атанас Атанасов разгласи, че с цел да има помиряване, би трябвало да има смирение. Той изброи исторически обстоятелства, измежду които закононарушенията на режима, смъртните присъди за 2730 души, преследването на хората, унищожената стопанска система и банкрута на страната.

В отговор Александър Симов от Българска социалистическа партия сподели, че половината от хората в " Демократична България " са деца на номенклатурата, чиито татковци ще честват тази вечер. Парламентарната група излезе от залата, а Симов сподели, че до момента в който има напускащи, обединяването е невероятно.

Според Тошко Йорданов от " ИТН " 9 септември е черна дата в българската история. От името на групата на " Изправи се.БГ! Ние идваме! " Арман Бабикян сподели, че хората би трябвало да си простят, а социалистите - да са щастливи, че режимът е приключил. " Книгата е кървава, да я затворим, да си извиним, само че в случай че желаете да живеем там, прав ви път ", добави Бабикян.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР