Годишната сметка за ток и газ на едно средностатистическо британско

...
Годишната сметка за ток и газ на едно средностатистическо британско
Коментари Харесай

Кризата за британците се влошава: Сметките за ток и газ скачат с 80%

Годишната сметка за ток и газ на едно средностатистическо английско домакинство ще скочи с над 80%, нараствайки от 1971 на 3549 паунда. Драстичното нарастване се чака, защото енергийният регулатор Ofgem разгласи, че от 1 октомври вкарва по-висок таван на цените на едро. От ведомството дефинираха протичащото се като „ рецесия “, която би трябвало да бъде овладяна незабавно и уверено с намесата на държавното управление.

Покачването ще има голямо влияние върху семействата в цяла Англия. Освен това е евентуално ново нарастване през януари, защото цените на едро на газа доближиха рекордни равнища поради Русия, която понижава доставките за Европа “, съобщи основният изпълнителен шеф на Ofgem Джонатан Бреърли, представен от Reuters.

Нарастващите цени на газа заплашват освен да пратят милиони семейства в енергийна беднотия – което ще значи, че няма да могат да харчат за нищо друго с изключение на за съществени неща – само че също по този начин и бъдещето на бизнеса в цялата страна.

Въпреки че инфлацията доближи 40-годишен връх и британската централна банка предизвести за продължителна криза, реакцията на Англия по отношение на енергийната рецесия бе притъпена на фона на политическата рецесия и търсенето на заместител на Борис Джонсън като министър-председател.

Следващият водач на Англия – или Лиз Тръс, или Риши Сунак – би трябвало да работи незабавно откакто встъпи в служба на 5 септември. Отговорът ще би трябвало да подхожда на мащаба на рецесията, която имаме пред нас “, съобщи Бреърли.

Във Англия, която е изключително подвластна от газа, покачването на цените нанася огромни провали върху семействата. Средната годишна сметка ще се усили с към 2000 паунда тази година спрямо предходната, а водещата английска компания за енергийни проучвания Cornwall Insight предвижда, че цените евентуално ще скочат още веднъж през 2023 година

Очаква се сметките да бъдат малко под 6000 паунда през идната година. Това значи, че семействата може да заплащат близо 500 паунда месечно за газ и електричество, което по-висока сума от наема или ипотеката за мнозина.
„ Извънредно състояние “
Въпросната горна граница, която Ofgem подвига, съставлява оптимално максимално допустимата цена, която доставчиците на сила могат да начисляват за единица гориво сред октомври и декември, и отразява разноските за закупуване на сила на пазара на едро и доставката й до семействата. Таванът се пресмята на всеки три месеца, а всеки растеж на цените на едро се трансферира към английските консуматори.

Прагът е предопределен да спре доставчиците на сила да печелят безотговорно. Несигурността в бранша обаче е толкоз огромна сега, че съвсем 30 търговци на дребно на сила неотдавна са излезли от бизнеса. От Ofgem обявиха, че множеството локални снабдители не печелят нищо.

Лиз Тръс и Риши Сунак се сблъскаха челно с проблема. Досега те предлагаха прекъсване на данъците за околната среда или понижаване на налог върху продажбите – хрумвания, които бяха отхвърлени от анализаторите като неспособни да предотвратят тежкия удар върху бюджетите на семействата.

Опозиционната Лейбъристка партия съобщи, че страната не може да чака повече и би трябвало да работи.

Това е национално изключително състояние “, съобщи финансовият представител Рейчъл Рийвс, призовавайки за заледяване на сметките.

За да се укроти покачването, едногодишното стопиране на цените на силата би коствало към 60 милиарда паунда – съвсем колкото помощната скица за отпуск по време на пандемията от COVID-19.

Новата горна граница на цените ще аргументи стрес и безпокойствие за милиони, само че държавното управление работи с напрежение “, сподели министърът на финансите Надхим Захауи.

От Ofgem обявиха, че пазарът е прекомерно неустойчив, с цел да предвижда идващото ограничаване, което ще влезе в действие през януари. Тежките условия на газовия пазар през идната зима обаче са причина цените да се влошат доста през идните месеци. 

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР