Годишен отпуск на експерти отложи развръзката по делото за катастрофата

...
Годишен отпуск на експерти отложи развръзката по делото за катастрофата
Коментари Харесай

Отложиха делото за катастрофата с Милен Цветков, заради експерти в отпуск

Годишен отпуск на специалисти отсрочи развръзката по делото за злополуката с Милен Цветков, съобщва NOVA.

До 7 септември трите движимости лица, които би трябвало да изготвят оценка за психиатричното и психично положение на Кристиан Николов, не могат да се явят пред Темида. Не е осъществен и обзор. Без тяхното мнение съдът няма да реши за съзнателно ликвидиране ли става въпрос, каквато е тезата на прокуратурата, или за гибел без прелиминарен предумисъл.

Защитата на Кристиан Николов още веднъж изиска по-лека мярка, като посочи, че той работи като сладкар в пандиза. Според юристите, обвиняването е „ безумно” и целяло да обслужи политически цели на прокуратурата. Нямало и заплаха Николов да се укрие, в случай че напусне килията.

Адвокатите подчертаха, че 22-годишният мъж е съдействал на следствието и не бяга от отговорност. Затова упорстват за „ домакински арест”.

От държавното обвиняване не се съгласиха, че престоят на Николов зад решетките е прекомерно дълъг. Припомниха, че младият мъж ясно е съзнавал, че е седнал зад кормилото дрогиран, както и че кара със доста превишена скорост. Прокуратурата твърди, че има заплаха да се укрие или извърши ново закононарушение, в случай че мярката му за неотклонение бъде променена в по-лека.

Самият Кристиан Николов изясни, че изцяло осъзнава породената от него покруса и изрича съболезнования на фамилията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР