Годината може да бъде обобщена с една дума - неадекватност.

...
Годината може да бъде обобщена с една дума - неадекватност.
Коментари Харесай

2020 г. - година на неадекватността според Атанас Семов

Годината може да бъде систематизирана с една дума - некомпетентност. Това съобщи пред bTV конституционният арбитър Атанас Семов.

По негови думи 2020 е била доста " шантава " година, белязана от четири ясни казуса.

" Това беше годината с най-висока смъртност на глава от популацията след Втората международна война в България, беше година, белязана от невъобразим корупционенн скандал, последван от невиждани два акта на Европейски Съюз, свързани с корупцията у нас - отчета и резолюцията. И най-после - скопената ни позиция във връзка с Скопие ", означи той.

Според Семов цялата управническа некомпетентност в продължение на десетилетие тази година е била събрана във фокус във връзка с ограниченията против ковид.

Той съобщи, че освен че нямаме сполучлива борба с корупцията, само че въобще нямаме борба.

У нас корупцията на властта се транформира във власт на корупцията, акцентира Семов и добави, че невижданата по негови думи на българската корупция напълно ясно е посочила, че България е дефектна страна, която би трябвало да бъде изтеглена от производството, с цел да бъде ремонтирана. В отговор обаче от България се чуло - никакво самопризнание за слабостите, нито виждане по какъв начин да бъде решен казусът.
 Със фотосите от спалнята на Борисов олигархията го атакувала с способи на Комитет за Държавна сигурност (на СССР)
Със фотосите от спалнята на Борисов олигархията го атакувала с способи на Комитет за Държавна сигурност (на СССР)

Това твърди той пред влиятелен немски вестник

Семов съобщи, че българският политически механизъм съществува поради облагите от властта , по тази причина съгласно него е нужен напълно друг метод към държавността, политическата класа и към механизмите на ръководството.

По думи на конституционния арбитър тази година сме станали очевидци на невиждана в историята ни и на промяна на обществената власт в лична по метод, несъответстващ с никаква визия за европейска нормалност.

По тази причина той настоя следващата година, когато не изключва да има три пъти избори, те да бъдат извършени по безусловно легален метод - т.е. посредством машинно гласоподаване. Ако не се вземат всички ограничения, има заплаха не просто да бъдат касирани изборите, а да бъде касирана демокрацията, предизвести Семов.

По негови думи огромният въпрос е дали ще отрежем механизмите за операция на изборите, чувство за което като че ли основава машинното гласоподаване.
 Предложението за Велико народно събрание и нова Конституция не мина
Предложението за Велико народно събрание и нова Конституция не мина

" За " гласоподаваха единствено 111 депутати, а с цел да мине планът трябват 160

Той съобщи, че у нас изборният развой ражда тирания на посредствеността и точно от това би трябвало да се освободи страната ни.

Според него на България е нужен напълно нов вид ръководство, почиващо на неоспорим професионализъм. В публичния живот калинката демонстрира единствено пътя на разрухата , предизвести Семов.

Той съобщи, че отговорността изисква да не се позволен аргументи за анулиране на изборите. Не изключи да има атакуване на вота, само че настоя да се вземат всички ограничения да се обезпечат машините, тъй че да може да се организира всеобщ и първокласен избор.

Относно Семов съобщи, че сме създали поредност от тежки неточности.

Ние се озовахме в ситуацията на Спящата хубавица с чифте пищови - 30 години проспахме от признаването на македонската страна, не направихме нищо, с цел да помогнем на този народ с цел да се отърси от модифицирането на истолическата памет, проспахме и трите години след сключване на Договора, в който имаше неточности с признаването на езика и идентичността, и взехме решение да се вършим на герои, като извадим на европейската маса тематиката за присъединението на страните от Западните Балкани, неготови за участие, след което още веднъж не придвижихме напред въпроса и най-после ги спряхме за участие ", заключи обстановката той.
 Захариева: Северна Македония не прави оценка другарските ни дейности
Захариева: Северна Македония не прави оценка другарските ни дейности

Договорите се подписват, с цел да се съблюдават, припомня Джамбазки

По негови думи Европа " ни се чуди на акъла " . Според него единственото, което сме постигнали, е, че сегаи тези, които не са били с задоволително антибългарска настройка, към този момент са антибългарски настроени.

Относно ограниченията на държавното управление във връзка с коронакризата Семов съобщи, че сме седнали от два стола на земята - нито сме избавили хората, нито сме избавили стопанската система.

" Пилеят се пари за неспешни разноски в страната, а нямаме пари за всеобщо тестване. Не показахме обикновена преценка за това кое е значимото и кое - маловажното ", посочи той.

По негови думи би трябвало да се помогне на хляба, а не на лимузината, защото няма бизнес без работещи хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР