Годината е 2024, което означава, че имаме удоволствието да имаме

...
Годината е 2024, което означава, че имаме удоволствието да имаме
Коментари Харесай

Какво би се случило, ако нямаше високосни години

Годината е 2024, което значи, че имаме удоволствието да имаме един ден повече в календара си, защото годината е високосна.

Но за какво имаме високосни години? И какво би станало, в случай че те просто не съществуваха?

Нормалната година се състои от 365 дни, като три от всеки четири години се смятат за " естествени ", а четвъртата постоянно е високосна година.

Високосната година се състои от 366 дни по някаква странна причина - единствено че тя не е странна и е изцяло разумна.

Денят се прибавя към края на февруари, като късият месец има 29 дни вместо 28 във високосна година.

Запазили сме същия способ в продължение на хиляди години и той не ни е подвел, въпреки че Кристофър Сирола, доцент в Училището по математика и естествени науки към Университета на Южен Мисисипи, може да изясни по-подробно за какво работи.

Той показва: " Продължителността на годината, не е четен брой дни.

" С акуратност до няколко числа тя е 365,2422 дни. Това значи, че или ще преброим, или ще подминем годината, в случай че се придържаме към четно число дни - 365 или 366. "

По принцип годината е 365 дни и шест часа, като на всеки четири години се прибавя спомагателен ден, с цел да се съблюдава графикът.

Но какво би станало, в случай че въобще премахнем високосните години?



Първо, на високосните бебета няма да им се постанова да честват рождените си дни на 28 февруари или 1 март в продължение на три години, защото датата просто няма да съществува.

Но по-сериозните фактори биха се показали след време, а те биха били големи.

Само след 40 години сезоните на Земята ще се разминат с датата с 10 дни, а след 700 години Северното полукълбо ще преживее австралийска Коледа с летни горещини през декември.

Неща като ловните сезони и други празници, свързани със сезоните, ще би трябвало да бъдат изменени, само че не се опасявайте - след още 700 години нещата ще се върнат към предходния си тип.

Човекът, който в действителност вкарва концепцията за високосна година и високосен ден, е не какъв да е, а Юлий Цезар.

Сирола изяснява: " Тогава календарът е бил наименуван " Юлиански ". Той не е направил самичък изчисленията, а е платил за тях, нещо като да имаш името на компанията си на футболен стадион.

" Историята споделя, че когато е бил в Египет, по време на фамозната си спекулация с Клеопатра, че тяхната страна има по-добър календар от Рим. Но Египет отказал да направи каквото и да било във връзка с неравния брой дни. Той или неговите астрономи разбрали, че като прибавят постоянно един високосен ден, календарът ще остане в унисон със сезоните. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР