Годината е 2001-ва, датата е 15-ти май, а часът в

...
Годината е 2001-ва, датата е 15-ти май, а часът в
Коментари Харесай

Честити 22 години на Дарик радио - Плевен!

Годината е 2001-ва, датата е 15-ти май, а часът в който от студиото в Плевен стартира първото за града и района предаване на Дарик радио е 14:00 – следобедният блок, в който до 17:00 часа, когато стартира Спортно шоу „ Гонг “ се показват вести и информация, представяща разнообразни страни от обществено-политическия и стопански живот в област Плевен.Разбира се, програмата на радиото имаше и утринен блок - от 8:00 до 10:00 часа.

Екипът тогава, определен след конкурс е в състав: Иван Каневчев - основен редактор, Цвети Георгиева, Владислав Велев, Любомир Петков и Елина Маринова – кореспонденти и Николай Колев -тонрежисьор.

Дарик радио - Плевен се предавана периодичност 88.40 MHz и през първите 10 години се приема във всички общини в област Плевен. От 2004 година Дарик радио - Плевен се излъчва и за Ловеч и района на 97,30 MHz. От 2016-та година, Дарик радио - Плевен става част от интегрираната районна стратегия на радиото - „ Северозапад “, включваща областите: Плевен, Ловеч, Враца, Монтана и Видин, като резервира честотата си - 88,4 MHz.

Главен редактор и рекламен управител на Дарик радио – Плевен, както и за уеб страницата www.darik.bg-pleven е Николай Колев. Той е притежател на годишните награди на СБЖ-Плевен: „ Репортер на годината “ за 2016-та година и на Голямата премия „ Северно ехтене “ - за справедлива радиожурналистика за 2020-та година и за 2022-ра година. Отличен е със специфична грамота като „ Тонрежисьор на годината “ на Дарик радио за 2004-та година.

През годините част от екипа на Дарик радио-Плевен са билипознати на цялата плевенска общност, в страната и по света сътрудници като Владислав Велев, Цвети Георгиева, Иван Каневчев, Любомир Петков, Ирен Томова, Люба Нинова, Маринела Нинова, Латинка Светозарова, Вероника Христова, Яна Дамянова, Мария Маринова.

В студиото на Дарик радио в Плевен гостуват изтъкнати дейци в региона на културата, образованието, политиката и спорта, изявени жители и плевенчани, носещи славата на града в страната и чужбина.

Дарик радио е първото частно радио в България с народен лиценз. Медията започва своята стратегия на 21 януари 1993 година тъкмо в 12:00 ч.

Дарик e българска радиомарка, която се отличава с висока известност и доверие. Със своя характерен talk/news/sports/music формат, Дарик радио показва 24-часов микс от съвременни стратегии, които подсигуряват висока слушаемост.

Заедно с това, продължителността на слушане на Дарик остава една от най-високите в България. Свободата на този формат дава опция за безгранично многообразие от тематики, посетители, програмни детайли, които трансформират всеки ден в неповторимо прекарване за слушателите.

Проучвания демонстрират, че Дарик е най-предпочитаното радио в таргет групата 20-64 години. To е водач измежду слушателите с висше обучение, с над междинните за страната приходи и икономическа самостоятелност.

С извънредно постоянните си индикатори, за последните години, Дарик радио се утвърждава като същински пазарен водач и в народен мащаб, с помощта на своите 16 районни радиостанции, които основават ежедневна лична стратегия.

Аудиторията свързва марката Дарик с вдъхновяващи стратегии, топ водещи, непрекъснати провокации и изненади. Дарик е постоянно изменяща се медия, която държи на своето завещание, новаторски мениджмънт, динамични маркетингови хрумвания и креативност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР