Година след като Холивуд бойкотира наградите Златен глобус“, Брад Пит,

...
Година след като Холивуд бойкотира наградите Златен глобус“, Брад Пит,
Коментари Харесай

След cancel culture бойкота на Златен глобус, наградите се завръщат - Култура

Година откакто Холивуд бойкотира премиите „ Златен глобус “, Брад Пит, Стивън Спилбърг и други огромни имена са настроени да се завърнат, а уредниците се пробват да възстановят блясъка на церемонията, която бе едно от главните събития в света на киното, написа Ройтерс.

Очаква се множеството от тазгодишните номинирани да стъпят на аления килим по време на церемонията в Бевърли Хилс във вторник, сподели Хелън Хьоне, президент на Асоциацията на задграничната преса в Холивуд (АЧПХ), организацията, която раздава премиите.

„ Номинираните откликнаха по страховит метод “, сподели Хьоне, немски публицист, определена в края на 2021 година със задачата да преведе организацията през свадите за сексизъм и расизъм. „ Само малко на брой няма да участват, тъй че сме разчувствани ", сподели тя и се зарече, че вечерта ще бъде " празненството на годината ".

През своята 80-годишна история церемонията за премиите „ Златен глобус “ е известна като тържество с обилие от алкохол, което слага началото на холивудския сезон на премиите и обрисува пътя към огромните оценки на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета.

Бъдещето на „ Златен глобус “ беше сложено под подозрение през 2021 година, когато следствие на в. „ Лос Анджелис таймс “ разкри, че организацията не е имала чернокожи публицисти в своите редици. Някои членове бяха упрекнати за сексистки и расистки забележки и приемане на облаги от звезди и кино студия.

Телевизионният канал Ен Би Си отхвърли телевизионното лъчение за 2022 година, само че мрежата на Комкаст се съгласи да излъчи още веднъж церемонията тази година, откакто АЧПХ вкара промени и нови етични правила. Сред почти 200 сегашни членове с право на глас, близо 52% са расово и етнически разнородни, като 10% от тях са чернокожи.

„ Организацията в действителност мина през повсеместен развой на промени в последните 18 месеца ", сподели Хьоне и добави: " Увеличихме разнообразието, прозрачността, отчетността. "

Комикът Джеръд Кармайкъл, който е негър, ще бъде водещ на тричасовата гала, а Еди Мърфи ще получи отличие за повсеместен принос. Режисьорът Куентин Тарантино и актрисата Джейми Лий Къртис са посочени измежду водещите.

Сред номинираните, които се чака да участват, са Брад Пит и Марго Роби с кино лентата " Вавилон ", Стивън Спилбърг и актьорският състав от „ Семейство Фейбълман “, звездата от " Жената боец " Вайола Дейвис, режисьорът на " Аватар " Джеймс Камерън и певицата Риана, номинирана за песента към " Черната пантера: Уаканда вечно ".

Някои звезди обаче ще стоят настрани.

Брендън Фрейзър, номиниран за основната си роля в „ Китът “, сподели, че няма да участва, откакто упрекна някогашен президент на АЧПХ, че го е опипвал.

Том Круз също не се чака да се появи, макар че неговият блокбъстър " Топ Гън: Маверик " е номиниран за най-хубав филм - драма. През 2021 година Круз върна трите си статуетки „ Златен глобус “ в символ на митинг против практиките на организацията.

„ Аватар: Природата на водата “ на Камерън и биографичният филм " Елвис " на Баз Лурман също са измежду кандидатите за най-хубав филм.

Тъмната комедия " Баншите от Инишерин " господства с осем номинации, а ситуационната комедия " Начално учебно заведение Абът " е отпред по номинации в телевизионните категории.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР