Година след година в света на футбола цари един въпрос

...
Година след година в света на футбола цари един въпрос
Коментари Харесай

Нападателите, които остават в сянката на Роналдо и Меси

Година след година в света на футбола царува един въпрос - Кристиано Роналдо или Лионел Меси.

В последното десетилетие двамата огромни заслужиха мястото си на върха с куп голове и купи със своите тимове. Но до момента в който всички погледи са ориентирани към Роналдо и Меси, постоянно в сянката им остават футболисти, чиито достижения остават недооценени.

Този сезон, а и освен, в тази категория попадат Роберт Левандовски и Карим Бензема. Макар евентуално да са минали пика в кариерата си, те не престават да бъдат измежду огромните голмайстори в Европа и постоянно имат водеща роля за триумфите на клубовете си.

Летящият Левандовски

Нападателят на " Байерн " е футболистът, който прикова вниманието с положителната си форма от началото на сезона. 31-годишният поляк към този момент има 27 гола за клуба още преди края на ноември, като по-голямата част от сезона следва.

Левандовски влезе под светлината на прожекторите във вторник, когато вкара четири гола против " Цървена звезда ". Нападателят сложи връх, като означи попаденията си за едвам 14:31 мин. След лудата вечер в Белград той има 10 гола в Шампионската лига и е на седем от върховото достижение в един сезон на Кристиано Роналдо.

" Това е необикновено, изключително в случай че вземем поради, че " Байерн " не игра добре през по-голямата част от сезона. С който и да приказваш в " Байерн ", всеки споделя, че това е нов Левандовски. Това към този момент не е човек, който седи самичък и гледа телефона си или може би мечтае за трансфер в " Реал " и оказва напън върху клуба да го освободи ", съобщи немският публицист Рафаел Хонигщайн.

 Роберт Левандовски е нападателят в най-хубава форма от началото на сезона
© Associated Press

Роберт Левандовски е нападателят в най-хубава форма от началото на сезона

Дисциплината и постоянството движат Левандовски напред, който вкара над 40 гола за " Байерн " във всеки от последните четири сезона. Нападателят има най-вече удари към вратата (103) и най-вече точни (50) измежду водещите голмайстори в Европа, като приблизително всеки четвърти изстрел е гол.

Със серията си Левандовски е отправил взор към върха на Меси за най-вече голове в границите на един сезон (73), като на този стадий от акцията полякът има с два гола повече от достижението на звездата на " Барселона ".

Работливият Бензема

Без да свети, френският нападател има голямо въздействие върху положителните резултати на " Реал ", които тимът реализира в последно време. Бензема има 10 гола в Ла Лига и четири в Шампионската лига, като той се разписа в 58.2% от мачовете, в които игра до момента.

Влиянието на 31-годишния французин се удостоверява от неговите 33 гола и 11 асистенции през годината, които му отреждат надлежно трето и второ място измежду футболистите в Европа по тези индикатори.

С 64 гола Бензема е най-резултатният деен футболист в Шампионската лига след Роналдо (127) и Меси (111). Пред него е още Раул (71), а Левандовски е с 63. Забележителното е, че всички попадения на французина са от игра, до момента в който Левандовски, Меси и Роналдо имат надлежно по осем, 11 и 15 вкарани дузпи.

След напускането на Роналдо Бензема съумя последователно да заеме значимо място в " Реал ". Този сезон французинът е основен състезател за белите.

Двамата с Левандовски реализират доста, само че даже по този начин мъчно съумяват да завлечен от вниманието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР