Годеницата на убития журналист Джамал Кашоги заведе дело срещу престолонаследника

...
Годеницата на убития журналист Джамал Кашоги заведе дело срещу престолонаследника
Коментари Харесай

Близки на Кашоги заведоха дело срещу саудитския престолонаследник заради убийството му

Годеницата на убития публицист Джамал Кашоги заведе дело против престолонаследника на Саудитска Арабия, обвинявайки го, че е поръчал убийството му , осведоми БГНЕС.
Хатидже Дженгиз и правозащитната група Кашоги, образувана преди гибелта му, упрекнаха Мохамед бин Салман и повече от 20 други за неустановени вреди . Кашоги беше погубен от екип от саудитски сътрудници по време на посещаване в консулството на кралството в Истанбул през 2018 година Престолонаследникът отхвърли да е поръчал убийството.
 Съдебният развой в Турция за убийството на Кашоги стартира Съдебният развой в Турция за убийството на Кашоги стартира
Съдебният развой против 20 саудитци, упрекнати в убийството на журналиста Джамал Кашоги през 2018 година, в това число двама някогашни помощници н...
Кашоги беше изтъкнат критик на саудитското държавно управление и живееше в самоналожено заточение в Съединени американски щати, като постоянно пишеше материали за „ Вашингтон Поуст ”. В гражданския иск, заведен във Вашингтон през днешния ден годеницата на Кашоги - турската гражданка Дженгиз твърди, че искът е за нанесена телесна щета и финансови загуби поради гибелта на годеника й.
Правозащитната група на Кашоги - " Демокрация за арабския свят в този момент " съобщи, че нейните дейности за реализиране на правдивост са били възпрепятствани. В обвинителния акт се твърди, че Кашоги е бил погубен " според инструкция на подсъдимия Мохамед бин Салман. " Целта на убийството беше ясна - да спре застъпничеството на Кашоги от Съединените щати... за демократична промяна в арабския свят " , се споделя в исковата молба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР