Годеникът на 17-годишната Мария Христова от стралджанското село Странско е

...
Годеникът на 17-годишната Мария Христова от стралджанското село Странско е
Коментари Харесай

Потресаващи факти за убитата Мария

Годеникът на 17-годишната Мария Христова от стралджанското село Странско е намерил с двама свои другари тялото на момичето в зарязан бунар по здрач на 19 август. Това описаха локални поданици, представени от „ Телеграф “, съобщи Блиц. Те са още в потрес от случилото се с чаровното момиче.

Янчо Митев се насочил към обраслия двор, откакто в продължение повече на денонощие от там се носел писък на кучета и чакали. След като хвърлил няколко камъка към дъното, изплувала ръката на годеницата му. Тялото било извадено денонощие по-късно от пожарникари и служители на реда, в това време бил осъществен първичен оглед в дома на жертвата.

Вътре царял цялостен безпорядък. Единият креват бил изработен на тресчици, съборени били столове и гардеробчето, на всички места се въргаляли разпокъсани облекла, измежду тях разкрили и едната обеца на Мария, подарена ѝ две седмици по-рано, по време на тайния годеж от Янчо, описаха поемни лица.Мария била оповестена за търсене заранта на 13 август от пастрока ѝ, който часове наред преди този момент обикалял из селото, разказвайки със сълзи на очите, че доведената му дъщеря е изчезнала в незнайна посока рано сутринта.

Същия ден момичето стъпало на обзор поради бремеността си в Ямбол, описват нейни съученици от професионалната гимназия по земеделие „ Христо Ботев “. Била радостна, споделила, че с бъдещия си брачен партньор ще си имат близначета, на връщане позвънила на пастрока си Йовчо да я посрещне на автобусната спирка, тъй като напазарувала много неща.

За последно Мария била забелязана посред селото дружно с мъжа, който я бил отгледал от две годишна, когато пристигнал от Стралджа с брат си и двамата купили къща в селото. Задържаният за убийството 44-годишен Йовчо Петров Стоянов нямал подписан брак с майката Тодорка, от която му се родили две момчета, хлапета помагали на фамилията при пасенето на стотина овце и кози.

„ Всичко звучи като в някакъв ужасяващ филм, в деня, когато Мария е била към този момент хвърлена в бунара, срещнах пастрока ѝ, вежлив, лоен, поздрави ме, попита ме по какъв начин съм със здравето “, изясни изкаралата два мандата като кметски наместник и сега работеща като библиотекарка в читалище Тодорка Йорданова.

Пастрокът Йовчо няма престъпни регистрации, прецизират локалните. Заедно с Тодорка постоянно откликвали на предложения да оказват помощ на възрастни хора: дърва да нацепят, двор да преобърнат с вършиме лопати, обичал да си пийва, само че не бил озлобен и в Недялско нямат спомен да е правил кавги или побоища.„ Гледаш го един шест на трийсет и пет, преклонен, все надолу гледа, учтиво поздравява, а се оказва, че зад черупката се криел урод! “, изяснява комшия, който от поемните лица схванал, че килърът е напъхал в устата на жертвата бикините ѝ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР