Гневът срещу непопулярната пенсионна реформа във Франция последва президента Еманюел

...
Гневът срещу непопулярната пенсионна реформа във Франция последва президента Еманюел
Коментари Харесай

Макрон разяснява демокрацията на протестиращи в Нидерландия

Гневът против непопулярната пенсионна промяна във Франция последва президента Еманюел Макрон и в Нидерландия. Протестиращи прекъснаха речта, която той изнесе във вторник при започване на двудневното си държавно посещаване, заяви " Ройтерс ".

" Мисля, че загубихме нещо. Къде е френската народна власт? " - извикал един мъж при започване на събитието в института Nexus. Други протестиращи в публиката скандирали против пенсионния закон и изменението на климата. Друг е посочил транспарант с надпис: " Президентът на насилието и лицемерието ".

" Мога да отговоря на този въпрос, в случай че ми дадете малко време. Вие гласувате и избирате хора, затова би трябвало да почитате институциите, определени от хората, сподели той. В деня, в който си помислите " Когато не съм склонен със закона, мога да върша каквото си желая ", тъкмо вие излагате на риск демокрацията ", настоял Макрон.

Протестиращите са били изведени от залата.
 Пореден ден на всеобщи митинги против пенсионната промяна във Франция
Пореден ден на всеобщи митинги против пенсионната промяна във Франция

Засега се следи намаляване на митингите

Припомняме, че Макрон, който трябваше да изнесе тирада за европейския суверенитет, беше изправен пред седмици на напрегнати митинги вкъщи против пенсионния закон, който ще отсрочи възрастта, на която френските служащи могат да се пенсионират.

По време на изявлението си той отбрани пенсионния закон, който ще отсрочи възрастта за пенсиониране с две години до 64 години. Макон напомни, че в доста страни и сега възрастта за пенсиониране е над 64 години. 

Френските синдикати са възнамерявали нов народен ден на митинги в четвъртък против пенсионния закон. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че болшинството от гласоподавателите са срещу промяната и поддържат митингите.

Правителството го прокара през Народното събрание без дефинитивно гласоподаване.

Конституционният съвет би трябвало да каже в петък дали законът опонира на конституцията и дали опозицията може  да провежда референдум против него.
 Макрон нито ще разпуска Народното събрание, нито ще прави референдум за пенсионната промяна
Макрон нито ще разпуска Народното събрание, нито ще прави референдум за пенсионната промяна

Френският президент остава непреклонен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР