Глобата се основава на годишните приходи на компанията в РусияРоскомнадзор

...
Глобата се основава на годишните приходи на компанията в РусияРоскомнадзор
Коментари Харесай

Русия наложи глоба на Google от 360 милиона долара за „фалшива информация“

Глобата се основава на годишните доходи на компанията в Русия

Роскомнадзор съобщи, че защото това е наново наказание на Гугъл, санкцията се основава на годишните доходи на компанията в Русия

"Московски съд наложи санкция на Гугъл в размер на 21 милиарда рубли (360 млн. долара) за това, че не е премахнал наличие, обвързвано с военната интервенция на Русия в Украйна ", заяви националният телекомуникационен регулатор, съобщи БГНЕС, представена от.

Роскомнадзор съобщи, че притежаваната от Гугъл видеоплатформа YouTube не е съумяла да блокира "фалшива информация " за офанзивата в Украйна, "екстремистка и терористична агитация " и наличие, "призоваващо малолетни да вземат участие в неразрешени демонстрации ".

Регулаторът съобщи, че защото това е наново наказание на Гугъл, санкцията се основава на годишните доходи на компанията в Русия.

През последните години съветските управляващи ускоряват натиска си върху западните компании за обществени медии с многократни санкции и закани в опит да отстранен рецензиите от интернет - един от последните бастиони на свободата на словото в Русия.

Подобно на множеството си западни съперници, Гугъл неотдавна напусна съветския пазар, осъждайки военната интервенция на Русия в Украйна.

Според специалистът Владимир Зиков, санкцията е най-голямата, налагана в миналото на западна софтуерна компания от съветски съд.

Руските управляващи могат да наложат на Гугъл "колкото си желаят санкции, те няма да получат парите ", защото компанията се е изтеглила от страната, добави той.

През март Роскомнадзор жигосах активността на Гугъл и YouTube с етикета "терористични ", което откри опцията те да бъдат блокирани в Русия, както и Twitter, Instagram и доста самостоятелни медии след началото на войната. Руските управляващи усилиха правните наказания за изложение на мнение против спора. Тези, които са приети за отговорни за разпространение на "невярна информация " за съветските военни, са застрашени от 15 години затвор. Няколко души към този момент бяха вкарани в пандиза по такива обвинявания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР