Глобалният пазар на индустриални роботи се очаква да достигне 81,4

...
Глобалният пазар на индустриални роботи се очаква да достигне 81,4
Коментари Харесай

Глобалният пазар на индустриални роботи се очаква да достигне 81,4 млрд. долара до 2028 г.

Глобалният пазар на индустриални роботи се чака да доближи 81,4 милиарда щатски $ до 2028 година, което би представлявало съвсем двойно нарастване по отношение на предходната година, когато той е бил в размер на 41,7 милиарда $. Това предвижда настоящ отчет на организацията за маркетингови изследвания Zion Market Research, който планува още смесен годишен ритъм на напредък за този пазарен сегмент от 11,8 на 100 до края на интервала. Данните са представени от българския портал за роботика robotics-bulgaria.com, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сред главните мотори на експоненциалния растеж в продажбите на промишлени роботи, съгласно маркетолозите, са повишаването на международното население и разполагаемия му приход, както и непрестанно увеличаващото се търсене на разнообразни потребителски артикули и други артикули от всеобщо произвеждане. В резултат се следи огромно разширение на индустриалния потенциал на индустриалните предприятия, обезпечено значително благодарение на роботизирани технологии.

Бързото разпространение на концепцията Industry 4.0 и интелигентните заводи и техните растящи потребности от персонализирани и мащабируеми роботизирани системи са съществени трендове, стимулиращи развиването на пазара на промишлени роботи, наред с напредъка в областта на дигитализацията и изкуствения разсъдък (AI), разясняват специалистите от Zion. Водещи позиции измежду потребителските браншове резервират автомобилната, фармацевтичната, опаковъчната промишленост, електрониката, в това число производството на потребителска електроника и други

Маркетинговите експерти отличават колаборативните и AI-базираните роботи като едни от най-ключовите нововъведения в резултат на четвъртата индустриална гражданска война, които разрешават на индустриалните предприятия доста да покачат продуктивността, успеваемостта и рентабилността си и да минимизират разноските и грешките. Масовият блян към вложения в сходни технологии води до забележителен растеж на пазара на промишлени роботи през последните години и се чака тази наклонност да се резервира и до края на прогнозния интервал, разясняват анализаторите.

Сред пречките и провокациите пред още по-мащабната роботизация на актуалната промишленост са относително високите разноски за внедряване на някои системи, изключително за дребните и междинните предприятия, както и проблемите по отношение на оперативната съгласуемост и интеграцията, разясняват от Zion.

Степента на роботизирана автоматизация в електрониката се чака да продължи експоненциално да нараства до 2028 година, сочат още данните на организацията. Това, от своя страна, ще даде подтик и на иновационните процеси в сегмента, защото индустриалните компании ще могат да основават прототипи за малко време и с по-малко разноски, реализирайки все по-голяма част от разработките си на пазара.

" Промишлените роботи намират необятно приложение в електронното произвеждане в наши дни, в това число в асемблирането на устройства, повърхностния монтаж на печатни платки, нанасянето на покрития, фината механична обработка, инспекцията, пакетирането, палетизирането и други Иновациите при крайните манипулатори и системите за машинно зрение в допълнение подтикват продажбите на високотехнологични индустриални роботизирани системи, с които тези артикули да работят в практиката ", се споделя в проучването на американската компания.

Сред водещите видове роботи в електрониката през идващите години се чака да бъдат колаборативните системи, които са извънредно гъвкави, могат елементарно да бъдат интегрирани в съществуващи поточни линии и да работят безвредно и безпроблемно с хората. С всеки идващ модел, коботите стават и все по-лесни за програмиране и ръководство, а адаптирането им към разнообразни приложения в цеховете в този момент е по-лесно от всеки път, прибавят от Zion Market Research. Сериозен растеж, съгласно изследването им, до 2028 година се чака да записват и профилираните роботи, предопределени за точно осъществяване на разнообразни задания в микроелектрониката, в това число в чисти пространства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР