Глобалният демократичен съюз, който ще сложи край на военните конфликти,

...
Глобалният демократичен съюз, който ще сложи край на военните конфликти,
Коментари Харесай

Соломон Паси: Глобалният съюз между Запада и Азия ще сложи край на войните

Глобалният либерален съюз, който ще постави завършек на военните спорове, е сред Запада и Азия. С тези думи доктор Соломон Паси, създател на Евроатлантическия клуб в България, откри второто издание на форума „ Европейски Съюз среща Балканите “. Тази година събитието е отдадено на 50-ата годишнина от първото разширение на Европейски Съюз.

" На дневен ред от ден на ден излиза въпросът кой е новият съюз, който ще ни избави от тежката медународна рецесия. Това са точно страни като Австралия, Корея и Япония. Специално внимание би трябвало да обърнем в построяването на бъдещи връзки с Индия - най-голямата народна власт, а от скоро и най-населената страна в света ", съобщи Паси.

“Постоянно ме питат по кое време считам, че ще завърши войната в Украйна. И защото методът, по който Путин атакува Украйна е подобен на този, по който Хитлер атакува по времето на Втората международна война, мисля, че ние би трябвало да сме доста демократични и да чакаме, че този спор ще продължи толкоз, колкото е траял и оня тогава - най-малко 6 години ”, разяснява Паси. Той описа, че в последно време следи нов прочит от страна на историците във връзка с Втората международна война. Те разглеждали двата международни спора като един общ, траял 20 години. Затова и, по негови думи, би трябвало да се приговтвим за дълга война.

Паси увери, че проблемите на Балканите - да вземем за пример сред България и Северна Македония, или сред Турция и Гърция, са оскъдни на фона на заплахата, която е надвиснала над света, поради Русия и Китай.

“Между 1990 и 2007 година България безусловно изстрада своя принос към политиките на разширение на Западните Балкани. Това бяха 17-годишни преговри, които приключиха сполучливо ”, уточни Паси. По думите му през днешния ден страна продължава да се развива в тази посока и доказателство за това е че, точно българин е докладчик при процеса на разшираявнето на Европейски Съюз и приемането на Северна Македония. За това в Екологичен потенциал дава отговор евродепутатът Илхан Кючюк.

Конференцията „ Европейски Съюз среща Балканите “ събира в София водачи от Европейски Съюз, министри на външните работи, политици, представители на неправителствения бранш и младежи, с цел да обсъдят европейската интеграция на Западните Балкани и провокациите, пред които са изправени Европейски Съюз и районът.

Сред специфичните посетители на събитието е президнетката на Европейския парламент Роберта Мецола, еврокомисаря по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархеи, както и външните министри на доста европейски страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР