Глобалният дълг се е повишил до рекордните 237 трилиона долара

...
Глобалният дълг се е повишил до рекордните 237 трилиона долара
Коментари Харесай

Светът вече дължи рекордните $237 трилиона

Глобалният дълг се е повишил до рекордните 237 трилиона $ през четвъртото тримесечие на 2017 година, скачайки с над 70 трилиона $ за последните 10 години, съгласно разбор на Института за интернационалните финанси.

В развитите страни дългът на семействата като % от Брутният вътрешен продукт доближи най-високите стойности в Белгия, Канада, Франция, Люксембург, Норвегия, Швеция и Швейцария. Ирландия и Италия са единствените развити стопански системи, в които дългът на семействата като % от Брутният вътрешен продукт е под 50%.

Това е обезпокоителен сигнал, поради обстоятелството, че лихвените проценти стартират да се повишават в международен мащаб.

Същевременно съотношението на международния дълг към брутния вътрешен артикул спада за пето следващо тримесечие, откакто международният стопански напредък се форсира. Дългът сега е 317% от международния Брутният вътрешен продукт или 4 процентни пункта под пика от третото тримесечие на 2016 година, регистрират специалистите.

Сред разрастващите се пазари дългът на семействата към Брутният вътрешен продукт се приближава до паритет в Южна Корея със стойност от 94.6%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР