Глобалните фондови пазари са готови да запишат най-силната си година

...
Глобалните фондови пазари са готови да запишат най-силната си година
Коментари Харесай

Глобалните фондови пазари се насочват към най-добрата година от 2019 г.

Глобалните фондови пазари са подготвени да запишат най-силната си година от 2019 година насам след бурно двумесечно рали, защото вложителите залагат, че огромните централни банки са завършили с повишението на лихвените проценти и ще ги понижат бързо през идната година.

Индексът Stoxx Europe 600 се повиши с 0,3% в петък, последния ден от търговията през 2023 година, до най-високото си равнище от съвсем две години. В Съединени американски щати фючърсите демонстрират устойчиво отваряне за S&P 500, защото главният борсов бенчмарк на Уолстрийт се движи тъкмо под най-високата си стойност за всички времена.

Индексът MSCI World, необятен измерител на световните акции, се увеличи с 16 % от края на октомври и е повишен с 22 % тази година, което е най-хубавото му годишно показване след растеж от 25 % през 2019 година Значителните скорошни облаги на акциите и облигациите се дължат на по-бърз от предстоящото спад на инфлацията в огромните стопански системи, което подклажда възходящ консенсус, че разноските за з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР