Глоба до 2000 евро и затвор – такава опасност грози

...
Глоба до 2000 евро и затвор – такава опасност грози
Коментари Харесай

Ето какви глоби ни застрашават на пътя в Гърция, Турция, Сърбия и Румъния

Глоба до 2000 евро и затвор – такава заплаха грози българите, тръгнали на отмора в чужбина.
В Сърбия, от април има нови правила – при нарушаване на скоростта с над 70 километра в час, влизаш в пандиза. Същото е и в случай че караш пийнал, с по-сериозно количество алкохол в кръвта, както и в случай че караш без фарове, твърди Нова телевизия. Глоби пък се заплащат безусловно на идната спирка за тол такса – над 1000 евро е санкцията, в случай че караш пийнал или без брошура.
В Гърция пък може да отнесете 350 евро санкция, в случай че сте надвишили скорстта с 30 километра над ограничаването. Там не може да сте с антирадар – санкцията е 2000 евро, в случай че бъдете заловен. 700 евро може да е санкцията за погрешно изпреварване, 200 евро – за неспазване на знак. При заплащане на санкцията до 10 дни, глобата може да бъде понижена на половина
В Турция санкциите почват от 200 турски лири, само че за каране в пияно положение – 1700 лири. При погрешно паркиране санкцията е 200 лири, а контролът е сериозен – не можеш да излезеш от Турция, в случай че не си платил санкцията. 92 лири пък може да бъдете санкционирани, в случай че слушате доста мощна музика.
В Румъния, по автомагистралите е разрешено да се кара до 130 км/ч. Там камерите наблюдават за съществуване на винетка, само че не и за скорост. В Македония пък вземат по 45 евро, в случай че караме без колан или с малко дете на предната седалка. Пак в Македония, в случай че спрем на по-малко от 10 метра от кофа за боклук, санкцията е 300 евро.
През лятото на 2017 година 300 000 българи са почивали в чужбина. Нещо значимо – в случай че пътувате с непозната кола, би трябвало да имате наложително пълномощие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР