Гледайки настроенията в парламента се съмнявам да се състави кабинет

...
Гледайки настроенията в парламента се съмнявам да се състави кабинет
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма да предложим правителство на малцинството, връщаме втория мандат

Гледайки настроенията в Народното събрание се колебая да се сформира кабинет с първия мандат. От Продължаваме промяната няма да предложим държавно управление на малцинството, в случай че нашите условия не се изпълнят. Ще върнем мандата. Това съобщи в ефира на Нова телевизия съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

По думите му няма значение кой ще бъда претендента за министър председател на ГЕРБ. Партията зависи от своя водач. Решенията ще се взимат от Борисов, безапелационен бе Василев.

По отношение на сравненията на Бойко Борисов с Меси, Василев уточни, че човек би трябвало да има самокритика. Според него Борисов се е самозабравил.

Съпредседателят на Политическа партия разяснява и опцията за сформиране на държавно управление с третия мандат. Той уточни, че в българската политика всичко е допустимо. По думите му, в случай че мандата бъде връчен на Български напредък и се сформира кабинет, това ще е параван за държавно управление на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Асен Василев съобщи, че вратата към Българска социалистическа партия не е затворена, само че очевидно левицата желае да играе в един отвор с политиците, които желаят да върнат предишното.

Депутатът засегна и тематиката за Шенген. Той посочи, че ГЕРБ са имали 12 години да ни вкарат в шенгенското пространство. Беше ни казано, че с тази правосъдна система и с дупките по границата няма по какъв начин да влезем, това обаче се не помни. Имаше късмет да влезем, в случай че това което започнахме като държавно управление беше продължено. Държавите, които ни стопират са прави. Те ни споделиха ясно, какво би трябвало да изправим, с цел да влезем в Шенген, добави Василев.

Той акцентира, че заслуга за неприемането на България в Шенген има и президента Румен Радев.

По тематиката Gemcorp Василев уточни, че това е още една " борисовка ". Не ни чака арбитраж заради прекратяване на меморандума, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР