Гледам с тъга, че след 30 години преходът, който започна

...
Гледам с тъга, че след 30 години преходът, който започна
Коментари Харесай

Евгений Михайлов: За снощните погроми да се винят Радев и Отровното трио

Гледам с горест, че след 30 години преходът, който стартира с ченгета, очевидно би трябвало да приключи с ченгета. Вчера беше осъществен разгром против държавността! Беше воден целеустремено повече от месец от президента Румен Радев. Трябва да го е позор да огледа служителите на реда в очите. Беше изпълнено от Отровното трио. С тези думи режисьорът Евгений Михайлов разяснява пред Bulgaria ON AIR вчерашните конфликти в Триъгълника на властта, при които над 60 души бяха арестувани, а десетки жители и служители на реда бяха ранени.

,,Много от хората на площада не помнят 27 август 1990 година, когато беше инсцениран палежът на Партийния дом. Хората през януари 1997 година не знаеха, че част от митинга е изпълнен от силоваци с камъни и павета. Вчера момчетата и девойките не знаеха какво им се готви. Техните ръководители ги насъскваха в последните дни'', разяснява още Михайлов.

По думите му пред президентството са участвали доста хора, които е трябвало да си тръгнат засрамени, само че не са го създали. Но агитките и ултрасите не изпълнили поръчението на Отровното трио, счита режисьорът.

В България се прави безсрамие! Има избори след няколко месеца. Спечелете избори. Не става по този безразсъден метод, това е закононарушение към европейска България, настоя Михайлов.

Той е на мнение, че задачата е била единствено една - да се пролее кръв.

Тези момчета и девойки би трябвало да схванат, че са водени от рискови хора и че вземат участие в рисков сюжет. Ако някой продължи да излиза от президентството с вдигнат пестник, в случай че се вкарат детайли и извън, евентуално митингът може да ескалира, акцентира режисьорът.

За край той насочи зов към ГЕРБ да поправят съществено Конституцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР