Гледам на това като на нещо, което трябваше да се

...
Гледам на това като на нещо, което трябваше да се
Коментари Харесай

Христо Иванов за арестите: Това трябваше да се случи, има много въпроси към Борисов


Гледам на това като на нещо, което трябваше да се случи, тъй като има ужасно доста въпроси към Бойко Борисов и въпросните министри, на които нямаше отговор. А политическата обстановка в прокуратурата беше основана по този начин, че да не може да им се търси отговорност. И това, че в последна сметка се стигна до такива старания е нещо разумно за мен. Това съобщи съпредседателят на " " Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в коридорите на Народното събрание във връзка ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов. 

Той изясни, че цялата информация, с която разполага по случая, е от медиите.

Запитан дали с тези дейности се прикрива нещо друго, като да вземем за пример изпращане на оръжие за Украйна, както настояват ГЕРБ, Иванов отговори: С отхвърли си въобще да влязат в сериозен диалог за нуждата от промяна в прокуратурата, ГЕРБ демонстрираха, че не са тъкмо партия, а са една кооперация за обезпечаване на взаимна политическа безотговорност от закона на някогашни министри и функционери на властта. Естествено е, че в този момент ще истеризират и настояват какво ли не, само че е добре да се придържат към обстоятелствата.

В публичното пространство с години се натрупат големи количества въпроси, изказвания и евентуални доказателствени средства, които не бяха разследвани съответно. Рано или късно денят, в който те да са разследвани, щеше да пристигна, сподели още Иванов.

Важно е това да се случват единствено по закон, с цел да можем да затворим тази страница без реваншизъм и без терзания, че става дума за: едните удрят другите. Важно е смяната да бъде освен, че едните лица стават от недосегаеми - досегаеми, а да се изрази в това, че този път се работи по закон, съобщи съпредседателят на Демократична България.

Не може да се твърди, че е принуда, тъй като това, което видяхме в дейностите на Министерство на вътрешните работи, бе по разпоредбите за необходимост, безапелационен бе той. И даде образец за " явна принуда " - ареста на някогашната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева.

Запитан дали в съответния проблем с Борисов може да бъде заобиколен основния прокурор Иван Гешев, Иванов съобщи: Трудно може да бъде заобиколен основния прокурор, тъй като с годините е основана тежка кариерна взаимозависимост в прокуратурата от него и подконтролната му гилдия във Висш съдебен съвет.

И изясни, че по тази причина е значима структурната промяна във Висш съдебен съвет, с цел да могат прокурорите да се усещат свободни, че никой няма кариерно да ги накаже за това, че са подхванали разнообразни дейности. Но тази структурна промяна и изключително привеждането на прокуратурата в положение да й се има минимално доверие, не може да стартира без Иван Гешев, непосредствен другар на ПР Севи, да си тръгне от поста тъкмо в този момент, безапелационен бе Иванов.

 Това са политически сметки, в които не съм взел участие. Нито имам вяра, че е имало подобен вид сметки, каза запитан дали е трябвало да се изчака промяната на Гешев и тогава да се пристъпи към ареста. 

България има директен и насъщ интерес Украйна да успее да се отбрани. Защото в случай че не го направи, ние сме идващите в листата на Путин, който ще покаже на себе си и на цялата международна общественост, че правото на силата важи. Защото битката е дали важи правото на силата или на интернационалните правила. Украйна в този смисъл отбранява с изключение на личната си територия, и нашите ползи. Затова би трябвало да окажем всяка нужна помощ, с цел да успее Украйна. Това би трябвало да се случи в границите на диалози с сътрудниците ни какво е належащо. Ще подкрепим в това число изпращане на оръжие, безапелационен бе Иванов.

А във връзка противоположната позиция на Българска социалистическа партия, той сподели: Ще спорим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР