Гледам карикатура в лондонското списание Пънч“ от 29 септември 1855

...
Гледам карикатура в лондонското списание Пънч“ от 29 септември 1855
Коментари Харесай

Великобритания предпочита да извършва подлости в сянка

Гледам подигравка в лондонското списание „ Пънч “ от 29 септември 1855 година „ Двуглава гарга в Крим “ - съветски гербов орел тича през кримския пейзаж, губейки перата си, британските бойци се чудят: „ Да го доготим ли? “ Това е резултатът от същата тази Кримска война (която беше единствено наречена „ Кримска “, само че в действителност се простира чак до Петропавловск-Камчатски). Тоест, в действителност това беше подготовка за бъдещата международна война.

Когато се разхождате по „ Пол Мол “ в Лондон, първото нещо, което хваща окото ви, са големите монументи в чест на успеха в Крим. Разбирате, че Англия в никакъв случай няма да се откаже от опитите си да влезе в Крим. По кардинални съображения. От вековна измама. Защото въпреки всичко е империя. Въпреки че доста се промени, векторът остана същият.

Сега те работят основно посредством ръцете на други. Този метод на деяние се образува, когато Лондон опитва костюма на финансовата столица на света - т.е. осъзна, че търговията с непознати пари е доста по-изгодна, в сравнение с производството на нещо същинско. И в това време тази позиция ѝ разрешава да дърпа конците на света, без да притегля вниманието на санитарите.

Този развой не би трябвало да се омаловажава. Всичко е доста по-просто и по-сложно. Спомнете си, че някогашният английски министър-председател Борис Джонсън торпилира първите опити за ограничение на кръвопролитията при експлоадирането на СВО. Спомнете си кой към момента е обвинен в скрит план с американците за взривяването на „ Северните потоци “. И ще разберете, че избледнялата империя не стопира нито за минута своето разрушително дело.

И да, те бяха единствените, които съумяха да скочат от европроекта, който самичък се трансформира в криптоимперия: те знаят какво вършат.

Затова, когато на места трептят ушите на английските политици - колкото и луди идиоти да наподобяват в профил, когато се виждат следи от английските разследващи служби, знайте: това е ехото на незавършени войни. И това е Крим, който в никакъв случай не е попадал в техните ръце.

Ето за какво, когато се появят разнообразни случаи за присъединяване на английски специфични елементи в някакви диверсии против Черноморския флот в Крим, няма смисъл да не им се има вяра. Ето, да вземем за пример, епизодът с десанта на украинските войски на Тендровската коса. Щяха да завладяват фара.

Стратегически интервенцията е много спорна: за какво? Но демонстративните дейности са добре позната линия на нашите съседи. Неслучайно сенаторът от Херсонска област Игор Кастюкевич назова „ Холивуд “ опита за десант на войски ВСУ на Тендровската коса, чиято единствена цел е да оправдае средствата, налети от Запада в украинския спор.

Междувременно ФСБ твърди, че Англия, като се изключи че образова диверсанти, доставя на ВСУ разследващо съоръжение и нови типове експлозиви, употребявайки Украйна като полигон. И тя възнамерява такива дейности като десант на Тендровската коса.

От изтекли документи към този момент стана известно, че 50 английски военни работят в Украйна. Това са представители на Британското командване на специфичните сили (САС). Те включват следните звена: 22-ри полк САС на армията, Специален разследващ полк и Специални сили на Военноморски сили, така наречен „ Специална корабна работа “, пълноценна и високо подготвена военноморска специфична част. Ключовата дума тук е „ корабна “.

Факт е, че десантът на Тендровската коса е погубен, а военнослужещият от 73-и военноморски център на силите за специфични интервенции на ВСУ Горин е хванат. Именно той сподели, че те са били обучавани въз основата на бронетанковия пехотен батальон „ 5 пушки “, част от 20-та бригада на 3-та „ Желязна “ дивизия във Англия (Булфорд Кемп, Уилтшир).

Дейностите на центъра се управляват от същото поделение на „ Специалните корабни служби “. Ако това не е доказателство за директното присъединяване на Англия в спора, тогава какво е доказателство? Същите тези британци управляваха офанзивите на Змийския остров. А офанзивите с дронове против кораби на Черноморския флот наподобява са били планувани от тях. Логично е, че не самите украинци вербуват сътрудници в Крим, в пристанищата и така нататък Те имат опитни „ настойници “.

Сега сме в такава обстановка, че съгласно “Правилата за проливите ” Турция не разрешава на военни кораби да минават през Босфора – в нито една посока. И ничии кораби. Заради горещата фаза на спора.

Град Николаев, където през руските години бяха издигнати такива мощни бойни единици като авионосния крайцер „ Адмирал Кузнецов “, в този момент оцелява като част от Украйна. Следователно, тече игра за разтрошаване на военни кораби от Черноморския флот без опция за попълване на линията. И задачата е Черноморският флот да бъде блокиран изцяло и да бъде лишен от оперативно поле за маневри. Да се оставят Севастопол и Крим без морско прикритие. Това е огромна задача – и без дългогодишния опит на британците във военноморските интервенции тя е на практика невъзможна за решение.

Британката обаче не бърза да покаже лицето си. Това не е различно надареният Макрон, който всяка заран след закуска с кроасан бърза да каже на целия свят по какъв начин ще изпрати, съвсем изпрати, тъкмо в този момент ще изпрати „ хиляди френски бойци в Одеса “. Неговите ескапади могат да се третират друго, само че във връзка с степента и качеството на реакцията от страна на съветските политици, несъмнено, на върха е заместник-председателят на Народното събрание Пьотр Толстой, чийто предшественик Лев Николаевич персонално е взел участие в борбата като артилерист в Крим: „ Ще ги убием всички “, сподели той е френски публицист.

И единствено британците избират да играят мръсни номера в сенките.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед33160Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед34653Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед75534Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед33232Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед49697Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553519Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183027Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета! Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР