Главоболието е често срещано явление и за съжаление понякога то

...
Главоболието е често срещано явление и за съжаление понякога то
Коментари Харесай

Яжте това, ако страдате от главоболие

Главоболието е постоянно срещано събитие и за жалост от време на време то може да продължи по-дълго от предстоящото. Не постоянно обаче е нужно да пренасищаме организма си с шепа хапчета, закупени от аптеката. Съществуват и такива храни, които могат потвърдено да облекчат болките и да ни отърват от дискомфорта.
Става въпрос за хранителни артикули, които са богати на магнезий и витамини. Такива са яйца, месо, някои типове ядки, пълнозърнести храни, бобови растения и някои плодове.
Как да премахнем главоболието без медикаменти?
Богати на магнезий храни
Много от хората, които страдат от главоболие, имат дефицит на магнезий. Направени са били изследвания, потвърждаващи тъкмо това.

Храните, които е целесъобразно да консумирате в миг на главоболие, са: бадеми, орехи, тиквени семки, бобови растение и зелени салати.
 Ето я чудната примес, от която главоболието ще е единствено спомен Ето я чудната примес, от която главоболието ще е единствено спомен
От всички мъчителни положения, които засягат индивида, главоболието и мигрената са най-често срещаните. Причините могат да бъдат както въ...
Храни, които са богати на витамин В2
Бихте могли да си закупите хранителна добавка, само че за предпочитане е да приемате В2 посредством храните. Задължително включете в менюто си месо, яйца и зеленчуци.
Мазна риба
Мазните риби сполучливо се оправят с попречване на главоболието. Ако всеки ден приемате рибено масло сами ще се уверите в това. Дори първоначално да усещате дискомфорт, то тежестта на мигрената няма да е същата, както преди.
Най-добре да похапвате един път или два пъти в седмицата сьомга, скумрия, херинга. Те съдържат най-вече омега-3 мастни киселини.
 Често ви боли глава? Забравете за тези храни и питиета Често ви боли глава? Забравете за тези храни и питиета
Ако постоянно ви боли глава, би трябвало да се откажете от някои типове сирена, авокадото, цитрусовите сокове и аленото вино, написа испанското...

Череши
Не е за поверие, само че черешите, като се изключи че са един от най-вкусните плодове, те спомагат за облекчение на главоболието. Заради високото си наличие на антиоксиданти и противовъзпалителни свойства съумяват да ни оказват помощ да се преборим с мигрената.
Най- добре е да ги похапвате като закуска или сред храненията.
Яжте тези храни и забравете за досадното главоболие!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР