Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни призна, че в

...
Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни призна, че в
Коментари Харесай

Залужни призна за масовото дезертьорство във въоръжените сили на Украйна

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни призна, че в украинските войски се следи всеобщо дезертиране. Той написа в канала си в Telegram, че поддържа измененията в законодателството, признати от Върховната рада на Украйна за увеличение на отговорността за неразрешено овакантяване на мястото на работа или на бойното поле, отвод от деяние с оръжие и за несъблюдение на военни заповеди.

„ Моето мнение ясно отразява позицията на командирите на групи и военни елементи, които желаеха редовно решение на този набор от въпроси “, сподели Залужни в изказване, който също изиска украинският президент Володимир Зеленски да подпише този закон.

Той назова несправедлива обстановката, когато " отказниците " могат просто да платят санкция от до 10% от бойните заплащания или да получат наказване с тестване.

„ Оголените сектори на фронта са принудени да прикриват другите военни, което води до увеличение на загубите на персонален състав и територии “, написа още Залужни.

Той добави, че изгубените позиции след това би трябвало да бъдат възобновени с щурмови дейности " на доста висока цена ".

По думите на Залужни, в спокойно време би било допустимо да се взема решение този проблем посредством пояснение и увещание. „ В изискванията на война обаче са нужни бързи ефикасни решения “, акцентира украинският главнокомандващ.

Залужни още веднъж означи, че признава съществуването на проблеми, които водят до спонтанни и самоволни отклонения от работа и увери, че работи за отстраняването им. Той също по този начин назова обикновено в една демократична страна такива чувствителни тематики да се разискват обществено. В същото време Залужни прикани за преустановяване в този момент на тази полемика, с цел да не се навреди на въоръжените сили на Украйна.

Обърнете внимание, че изказването на Залужни беше оповестено, откакто петиция с искане Зеленски да наложи несъгласие на законопроекта за увеличение на отговорността за дезертиране, събра повече от 25 000 гласа за към един ден.

Законопроектът планува наказване от 5 до 8 години затвор за несъблюдение на заповед, а за своеволно овакантяване на обекта - арест до 15 дни или санкция до 1000 необлагаеми минимума. Освен това, по време на военното състояние, украинските военнослужещи ще бъдат тествани за алкохол и упойващи субстанции в цялата страна, даже в случай че са на отмора или вкъщи.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР