Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна излезе с извънредно съобщение

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна излезе с извънредно съобщение
Коментари Харесай

Главнокомандващият на армията на Украйна: Не вярвайте на лъжите на окупационната власт! Украйна никога няма да нападне Луганск и Донецк

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна излезе с изключително известие поради ескалацията на спора:

" Уважаеми съграждани, изключително тези, които живеят във краткотрайно окупираните територии! Подкрепени от Руската федерация бойци не престават да утежняват обстановката, като съзнателно заблуждават жителите на краткотрайно окупираните територии. Изявленията на ръководителите на окупационните администрации за хипотетична атака на въоръжените сили на Украйна и насилствени сюжети за освобождение на краткотрайно окупираните територии не са правилни. Информацията, която предоставих, се удостоверява и от ОССЕ.

Още един път дублирам, че военно-политическото управление на страната не възнамерява и не организира настъпателни интервенции в Източна Украйна. Единственият допустим вид за нас да деокупираме нашите хора и територии е политически и дипломатически. Офанзивата в Донбас неизбежно ще докара до цивилни жертви, тъй че сходни сюжети даже не се преглеждат. Украйна е била и е отдадена на правилата и нормите на интернационалното право и човешкия морал. За нас, за разлика от окупаторите, животът на нашите украински жители в цялата ни страна и отвън нея е от най-висока стойност.

Дори в наши дни, когато екстремистите правят голям брой нарушавания на прекратяването на огъня, ние сме виновни единствено при положение на опасност за живота на персоналния състав или цивилните. Не се поддаваме на провокации. Ние не стреляме по жилищни региони, където бойците цинично са разположили позициите си. Обръщам се към жителите на краткотрайно окупираните територии – не вярвайте на лъжите на окупационната власт! Свикнали сте да ескалират обстановката, с цел да провокират следващото клане.

Информацията за диверсионни групи от съюзническите сили, за които се твърди, че са възнамерявали да взривят хлор в пречиствателните станции в Горловка, въобще не дава отговор на истината. Няма да можем обективно да опровергаем всички имитации, които популяризират враждебна агитация в тези напрегнати дни, по тази причина приканвам всички да се доверяват единствено на формалните източници на информация и да имат вяра на въоръжените сили на Украйна! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР