Главният учен на Световната здравна организация Суля Суминанатан препоръча да

...
Главният учен на Световната здравна организация Суля Суминанатан препоръча да
Коментари Харесай

СЗО препоръча да не се смесват ваксини

Главният академик на Световната здравна организация Суля Суминанатан предложи да не се смесват ваксини от разнообразни производители, съобщи Ройтерс.

„ Това е малко рискова наклонност. Нямаме задоволително данни и доказателства за резултата от разбъркване на препаратите, сподели тя.

Много страни възприеха като допустима тактика довеждане докрай на цялостния имунизационен цикъл при двудозовите ваксини да става с композиция, при която първата доза е от един производител, а втората - от различен.

Суминанатан също прикани хорота да се въздържат от реваксинация.

Според основния академик на СЗО ще настане безпорядък, в случай че жителите стартират да вземат решение по кое време и кой ще приема втора, трета и четвърта доза от имунизацията.

По-рано специалистът по имунизацията на СЗО Ан Линдстранд съобщи, че няма задоволително доказателства за нуждата от повторна имунизация. Според нея успеваемостта на другите препарати медикаменти понижава с времето, само че в случай че човек е имунизиран с някоя от утвърдените от СЗО ваксини, то той е добре предпазен. Експертът сподели още, че в този момент е доста по-важно да се подсигурява, че допустимо най-вече хора са имунизирани, в сравнение с да се ползват спомагателни дози на тези, които към този момент са били имунизирани.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР