Главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга е избран за

...
Главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга е избран за
Коментари Харесай

Йошихиде Суга е новият лидер на управляващата партия в Япония

Главният секретар на японското държавно управление Йошихиде Суга е определен за водач на ръководещата Либерално-демократическа партия на Япония. Той се чака да бъде определен за министър председател на гласоподаване в Народното събрание в сряда , осведоми NHK.

Дългогодишният секретар на напускащия ръководството министър председател Шиндзо Абе без изненада ще продължи програмата на актуалното държавно управление.

Япония е изправена пред невиждана рецесия, предизвести Суга, до момента в който обявяваше кандидатурата си. Той акцентира, че би трябвало да насърчат обществени и стопански действия, до момента в който в това време предотвратят разпространяването на ковид. Трябва да защитим работните места и да съживим стопанската система. Ние би трябвало да проведем промени , разгласи Суга.

След като служи като член на съвета в град Йокохама, Суга влиза в националната политика през 1996 година, спечелвайки място в долната камара на Народното събрание от префектура Канагава. Оттогава е преизбиран седем пъти. През 2006 година за първи път заема пост в държавно управление . Назначен е на поста министър на вътрешните работи и връзките в първия кабинет на Абе.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР