Главният редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов заяви в

...
Главният редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов заяви в
Коментари Харесай

Наргилето - новата опасна мода сред децата

Главният редактор на вестник „ 168 часа “ Слави Ангелов съобщи в „ Здравей, България “ по NOVA, че пушенето на наргиле измежду младежите е „ ужасно публикувано и е безусловно безотговорно “. Toй изрази паника, че

министерствата на културата и образованието не вършат нищо по този въпрос.

Учени: Пушачите по-трудно намират работа

Екип на NOVA се разноски из столични питейни заведения, в които се оферират наргилета, без да има ограничавания във възрастта на клиента. Собствениците на заведенията се скриха и отхвърлиха да разясняват редно ли е да оферират средство за пушене на деца.

Колко рискова може да бъде модата деца да пушат наргиле? Пулмологът София Ангелова споделя, че в практиката си се сблъсква даже с

родители, които насърчават децата си да пушат наргиле вместо цигари.

„ Тук обаче не мога да се съглася, тъй като те не си дават сметка какъв брой е нездравословно наргилето “, безапелационна е тя.

Разликата сред наргилето и цигарите е в размера пушек. „ Ако пушите наргиле в продължение на два часа, през вашия бял дроб минава подобен размер въздух, който е еднакъв на размера въздух при изпушване на 100 цигари. Това обаче не значи, че наргилето е 100 пъти по-вредно от цигарите “.

Още по тематиката гледайте във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР