Главният редактор на руския опозиционен вестник Новая газета Дмитрий Муратов

...
Главният редактор на руския опозиционен вестник Новая газета Дмитрий Муратов
Коментари Харесай

Новая газета обяви на търг своята Нобелова награда - за украинските бежанци

Главният редактор на съветския опозиционен вестник " Новая газета " Дмитрий Муратов и редакцията оповестиха през днешния ден, че оферират на търг Нобеловата премия за мир, присъдена им предходната година, в интерес на бежанците от войната в Украйна.

Изданието, което работи в изискванията на строга цензура и опасност от до 15 години затвор за приложимост на неразрешени думи, прикани за преустановяване на огъня, замяна на пленници, филантропични коридори и връщане на телата на убитите.

Ето какво написа Муратов в уеб страницата на вестника през днешния ден:

" Какво би трябвало да се направи неотложно:
да се приключи огънят;да се разменят пленниците;да се върнат телата на загиналите;да се дадат филантропични коридори и помощ;да бъдат обезпечени бежанците.
Какво можем да създадем:

да споделим с мирни бежанци, ранени и заболели деца, които се нуждаят от незабавно лекуване, това, което ни е скъпо и има цена за другите.

„ Новая газета “ и аз взехме решение да дарим медала от Нобеловата премия за мир за 2021 година на Украинския фонд за бежанци. Те към този момент са над 10 милиона. Моля за отговор аукционните къщи, които ще пуснат на търг тази световноизвестна премия ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР