Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с генералния директор на

...
Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с генералния директор на
Коментари Харесай

Цацаров се срещна с шефа на ОЛАФ, правим обща контактна група от прокурори

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с генералния шеф на Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) Виле Итала, който е на посещаване в България по покана на министъра на вътрешните работи и основния прокурор. Това оповестяват от прокуратурата.

Главният прокурор и генералният шеф на ОЛАФ разискаха по-ефективното осъществяване на следствия за отбрана на финансовите ползи на Европейски Съюз.

Договорен бе механизъм за директна връзка и подготовка на взаимните следствия сред Прокуратурата на Република България и ОЛАФ, посредством основаване на непрекъснато настояща контактна група от прокурори и чиновници на ОЛАФ. Очаква се първата среща на контактната група да се организира в София до края на месец юли тази година.

Предмет на полемика бяха както общото взаимоотношение сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, от една страна, и ОЛАФ, от друга, по този начин и съответни настоящи следствия.

В диалозите с господин Итала участваха също заместникът на основния прокурор Иван Гешев и ръководителят на отдел " Специализиран " към Върховна касационна прокуратура Румяна Арнаудова. В програмата на визитата на генералния шеф на ОЛАФ са планувани и срещи с министъра на вътрешните работи и с ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " Димитър Георгиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР