Главният прокурор Сотир Цацаров отхвърли като недоказан сигнала от щаба

...
Главният прокурор Сотир Цацаров отхвърли като недоказан сигнала от щаба
Коментари Харесай

Новият Костинброд: Цацаров този път няма да праща прокурори по сигнал на Манолова

Главният прокурор Сотир Цацаров отхвърли като необоснован сигнала от щаба на Мая Манолова за " невиждано " по мащаб пазаруване на гласове на ромските махали в столицата. В писмото до прокуратурата щабът твърди, че гласовете са пазарувани " в интерес на ръководещата партия ГЕРБ за нейния претендент госпожа Йорданка Фандъкова ".

Екипът на Мая Манолова приканва Цацаров да провежда в изборния ден изключително дежурство за всички прокурори и проверяващи служители на реда, които не са отпуск, с цел да участват персонално в секциите в ромските махали за балотажа.

Предложението на хората на Манолова е впечатляващо с настояването основният прокурор да разпореди на стотици служители на реда и прокурори да отидат на работа в неделя в ромските махали даже и с персоналните коли. Целта била прокурорите " да установяват пазаруването на гласове, което се готви навсякъде ".

Главният прокурор отхвърля сигнала, тъй като в него няма съответни данни за пазаруване на гласове. Щабът на Мая Манолова е приложил само резултатите от гласуването в ромските секции, което единствено по себе си не е доказателство за осъществено закононарушение.

" В подадения от вас сигнал липсват каквито и да е съответни изказвания за осъществени закононарушения срещу политически права на жителите, с изключение на общото умозаключение за " невиждано пазаруване на гласове " в изборните секции ", дава отговор основният прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР