Главният прокурор се самосезира по тези данни, които бяха изнесени

...
Главният прокурор се самосезира по тези данни, които бяха изнесени
Коментари Харесай

Арнаудова: Полагаме усилия бързо да стигнем до извода има ли извършено престъпление или не по случая с Ларгото

Главният прокурор се самосезира по тези данни, които бяха изнесени на конференцията от госпожа Елена Йончева. Спецпрокуратурата ще извърши инспекцията по случая с оглед качеството на лицето, за което се твърди, че е направило незаконно действие – тогава зам.-министър, към сегашния миг министър на културата. Това съобщи представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова по отношение на изнесените от Елена Йончева данни за спекулация „Ало, Банов съм“, обвързвана с ощетяване на страната със 700 000 лв. по плана за Ларгото на София.

Данните, които са изнесени сочат, съгласно нас на вероятно осъществени закононарушения по работа и занемареност.

„Днес спецпрокуратурата сътвори нужната организация. Бяха избрани трима прокурори, които ще започват инспекцията. Ще се изземат всички вероятни документи. Ще бъдат снети пояснения от всички лица, за които имаме информация, че са осведомени със случая“, добави тя.

„Прокурорът ще се произнесе въз основа на данни. Ако постъпи сигнал, както съобщи госпожа Йончева, записът ще бъде подложен на експертен разбор. От него се надяваме да получим спомагателна информация за това какво се е случило преди 3 години“, сподели тя.

„Фактът, че основният прокурор се самосезира е задоволителен. Това е легален мотив за започване на инспекция. Все още не знаем какви данни ще съберем. Полагаме старания за това да стигнем оптимално бързо да извода има ли осъществено закононарушение или не. По същия метод действахме и след сигнала против госпожа Йончева“, приключи Арнаудова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР