Главният прокурор не е безконтролен. За него се носят всякакви

...
Главният прокурор не е безконтролен. За него се носят всякакви
Коментари Харесай

Сотир Цацаров хвърли бомба пред Слави Трифонов преди минути

Главният прокурор не е безотговорен. За него се носят всевъзможни митове, както и за статута му. Статутът на основния прокурор е следен от Народното събрание. Няма нито едно деяние на прокуратурата, което да не предстои на нечии надзор. Това съобщи в студиото на " Шоуто на Слави " обвинител номер 1 - основният прокурор Сотир Цацаров.

" Всеки прокурор може да ми повдигне обвиняване. Това не ми наподобява разумно, тъкмо заради тази причина, съгласно мен е добре да се работи за механизъм, който да докара до основаването на самостоятелен работещ метод за покачване на обвиняване към който и да е от тримата огромни. Това касае както мен, по този начин и двамата ми сътрудници ръководители на висши съдилища. В момента има подобен механизъм, само че няма нужните гаранции в него ", добави той. 

" По време на моя мандат са упрекнати министри, заместител министри и други фигури от политическия живот. Не мисля, че мандатът би трябвало да се мери по това какъв брой фигури са били упрекнати, а за какъв брой от тях обвиняването е издържало в съда ", сподели Цацаров. " Има упрекнати висши политици, ще има и още упрекнати висши политици ", съобщи той и добави: " Главният прокурор не е основният войник ". Слави Трифонов поде:

" Бях доста прочувствен, като ви избраха за основен прокурор, тъй като мислех, че ще пристигна човек, който ще ги смачка. " " Ще ви изтъквам човек, който може би е противоречив като персона, само че като правист е брилянтен. Никола Филчев споделя, че когато корупцията е държавна политика, никакво правораздаване не може да я спре ", съобщи обвинител номер 1 и добави: " За да може прокуратурата да прави годни следствия, би трябвало да й бъдат представяни точни и ясни оперативни данни от Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Прокуратурата не разкрива закононарушение, а сформира обвиняване. Третият детайл е съдът. Затова ви споделям, че това, което ми казвате, не зависи единствено от мен, а от всички ", съобщи той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР