Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс заведе дело срещу

...
Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс заведе дело срещу
Коментари Харесай

Крипто борса погната от две регулаторни агенции в САЩ

Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс заведе дело против криптоборсата CoinEx, обвинявайки компанията, че се показва погрешно за борса, тъй като не се е записала като брокер-дилър на скъпи бумаги и артикули в щата.

Искът от 38 страници, подаден от Джеймс във Върховния съд на Ню Йорк на 22 февруари, упреква CoinEx в присъединяване в лъжливи практики и нарушение на строгия щатски закон, който урежда регулирането на скъпите бумаги и законите за битка с измамите в Съединени американски щати.

В желае се твърди също, че CoinEx е присъединила в листата няколко токена, които се смятат по едно и също време за артикули и скъпи бумаги, в това число AMP, LBC, RLY и LUNA. Джеймс съобщи, че CoinEx не е записана в Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) или в Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), както се изисква от законодателството на Ню Йорк за продажба на токени.


 


Със правосъдния иск се желае правосъдна заповед, с която да се забрани на CoinEx да се популяризира като борса и да прави активност в щата, като се блокират интернет адресите и данните за GPS местоположението от Ню Йорк.

CoinEx не съумя да се съобрази с призовка от Службата на основния прокурор през декември, което докара до съмнения, че компанията е взела участие в лъжливи практики.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР